Verzamel cd van Zeeuwse muziekprojecten Verzamel cd van Zeeuwse muziekprojecten

Met een ‘Wild’ en ‘Easy’ cd is er voor ieder wat wils

, Tekst: Marije Albach Foto: Andre Joosse

De muziekprojecten Hooi!Koorts, 2ndInfluenZ en RegioRuis hebben afgelopen maand de lang verwachte cd met live-opnames uitgebracht. Het is een verzameling van twee jaargangen en daardoor een dubbel-cd: ‘Wild’ (rock en metal) en ‘Easy’ (singer/songwriter en pop).

Tijdens de finale van 2nd InfluenZ werd de langverwachte dubbel-cd uitgereikt aan de deelnemers. Een cd met het beste van de afgelopen twee jaar van de muziekprojecten Hooi!Koorts, 2ndInfluenZ en RegioRuis.

Op beide cd’s staan goede nummers, maar de Easy-cd springt er toch positief uit. Zo dwingt singer/songwriter Adriaan je bijna om je cd-speler op repeat te zetten bij zijn nummer 'City'. Met een makkelijk te volgen melodie en tekst zing je dit heerlijke liedje na enkele keren luisteren al bijna helemaal mee.


Bij het akoestische nummer Mensen van Frederique valt, als ze het live speelt, al het publiek stil. Ze zingt en speelt gitaar waarbij ze door een uitstekende ritmesectie begeleid wordt. Frederique bezorgt wanneer ze optreedt een ultiem gelukkig gevoel en héél veel kippenvel. Absoluut iemand om in de gaten te houden dus!


Ook in Butterfly van Jay Minor & The Early Birds is Frederique te horen, hier doet ze de backing vocals. Deze band, die ontstaan is uit het soloproject van zanger en gitarist Jan Minnaard, maakt akoestische folkpop. Uniek in deze band zijn alle ‘extra’ geluiden zoals vogelfluitjes waar de percussioniste Rosanne voor zorgt. Ze hebben de titel van ‘Zeeuwse Belofte’ al in december veroverd, dus dat we hier meer van gaan horen is wel zeker.


Zon En De Aarde van Smout begint met een lekker gitaartje, maar toch doen de coupletjes het minder goed. Het duurt allemaal nét iets te lang. Wanneer je verder luistert, maakt het catchy refreintje dat wel helemaal goed.


Dan de Wild-cd. Het tweede nummer When The Rain Falls van Infinite Mind, de winnaar van 2nd InfluenZ, is ook meteen het langste nummer van de cd, zeven minuten!


Het volgende nummer is Literary Planetary van Kids Never Lie, de winnaars van Hooi!Koorts en één van de weinige bands in Zeeland die electropop maken. Fûck maakt hardrock en is door hun Zeeuwse teksten over hun vee bijna niet serieus te nemen. Toch zit hun nummer Vee Over D’n Bleek muzikaal leuk in elkaar en kan ik me héél goed voorstellen dat je jezelf hier best goed mee kan vermaken op een avondje met heel veel bier. Misschien is dit wel een Surrender in spé?

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland