De zomer is definitief voor bij. Tijd voor een review van een Zeeuwse demo. De jonge band rond zangeres Pam heeft met Marijn Slager en Willy Berrevoets van Nuff Said een EP opgenomen.

Zierikzeese progrock band brengt eerste EP uit

Begin november, toen de herfstwinden alweer opstaken, bracht het Zierikzeese GoFish hun tweede EP uit. Deze is gratis te beluisteren via de website van de band. Hier kan  je hem tevens in fysieke conditie bestellen. De vijf leden brengen op dit schijfje, Are you ready?! gedoopt, vier nummers met elk een titel bestaande uit twee woorden. Tot zover de cijfertjes, wat heeft dit debuut nu eenmaal om handen?

In het bijhorende informatiepakket wordt de gehanteerde muziekstijl omschreven als energiek, log en vernieuwend. Openingsnummer ‘Ran Away’ zet de toon, waarbij de kraakheldere productie direct in het oor springt. Zangeres Pam klinkt als een klok. Naast haar zang heeft ook het instrumentale gedeelte duidelijke lagen gekregen. De band is de afgelopen twee jaar enorm gegroeid en klinkt hier goed op elkaar ingespeeld.

Drie nummers verder springt Pam’s goede stem er nog altijd uit, zijn de muzikale arrangementen sterk en is de productie netjes, maar toch gaat het hier en daar wringen. Tekstueel gezien is dit geen toppoëzie en na de plaat enkele keren gedraaid te hebben, krijg ik het idee dat ik één nummer voortdurend op repeat heb staan. 

Met wat kleine aanpassingen, met name in de dynamiek en lyriek, voorspel ik dit kwintet toch zeker een behoorlijke toekomst. Het zit er absoluut in, verrast hier en daar en verkrijgt bovendien steeds meer waardering vanuit de Zeeuwse muziekscène. Ik ben benieuwd!