Al met al is ‘Clouds’ is een leuk album geworden met zeker mooie momenten. Toch blijft het geheel naar mijn idee iets te veel steken in een herhaling van zetten. Maar de potentie is er zeker. De diamant is uitgehakt, op naar de slijper om er echt iets moois van te maken.

De diamant is uitgehakt, op naar de slijper

Singer/Songwriter Winnie heet voluit Winnie Haarhuis. Met Clouds brengt deze Vlissingse haar eerste album op de markt. De voormalige rockchick weet de luisteraar behoorlijk te raken met vrij simpele, maar erg doeltreffende liedjes met mooie persoonlijke teksten.
 
Winnie is geen stergitariste, wat overigens niet noodzakelijk is in dit genre, maar wel tot gevolg heeft dat de liedjes op elkaar lijken. Het album kabbelt daarom wat voort, niet verveeld overigens maar als een fijne soundtrack op een zonnige zondagmorgen.
 
Het titelnummer, ‘Lost in Love’ en ‘Folks On The Hill’ zijn mijn favorieten. Hierin komt Winnie’s stem het beste tot zijn recht, als lead- maar ook als achtergrondzang. Een heldere stem met een klein rauw randje. Op haar MySpace staat een oproepje voor nieuwe muzikanten. Het zou de diversiteit van de nummers zeker ten goede komen als ze aangevuld worden met een drum en bas, want de ritmesectie die Winnie zelf heeft toegevoegd aan ‘Taling To Myself’ klinkt wel erg rommelig.
 
Al met al is ‘Clouds’ een leuk album geworden met zeker mooie momenten. Toch blijft het geheel naar mijn idee iets te veel steken in een herhaling van zetten. Maar de potentie is er zeker. De diamant is uitgehakt, op naar de slijper die er echt iets moois van maakt.
 
De cd Clouds is verkrijgbaar via winniehaarhuis@hotmail.com.