3voor12 Utrecht

Koblenz: duister en groovy op clubavond

Nieuwe Utrechtse band met mysterieuze Venlose twist

Rauw, ongepolijst en duister, hypnotiserende repetitieve grooves, stevig met een dikke laag synth, open arrangementen die zomaar een andere wending kunnen nemen. Dat is wat we weten van de gloednieuwe band Koblenz, die voor Club 3voor12Utrecht voor het eerst voor publiek gaat spelen.

De bandleden van de Utrechtse Woods on Fire werden benaderd door Peter Beeker van Ongenode Gaste om samen een liedje te spelen. Dat werden er zomaar acht. De prikkelende vrije creativiteit was zo verslavend en bevredigend dat ze direct voelden dat hier meer in zat: een nieuwe band - en dus een nieuwe naam.

In de stad Koblenz komen Rijn en Moezel samen. Hier vloeien Utrecht en Venlo ineen tot een combinatie die even stoer en hoekig klinkt als de naam Koblenz. De grote twist is dat de Venlose Peter Beeker zingt in de innemende streektaal op de muziek van de verder Utrechtse band. Dit zorgt voor een intieme en mysterieuze sfeer. Naar eigen zeggen heeft de band zoveel invloeden dat ze het zelf niet goed weten te duiden. Ergens tussen  Dinosaur Jr en dEUS, maar dan met meer synth en meer ingehouden.

Er zit zoveel energie in Koblenz dat Woods on Fire voorlopig even stil staat. In juni is de single release, er is al een verzameling liedjes opgenomen die met nog ander materiaal niet heel ver in de toekomst een compleet album zal vormen.  

Er staan voor Koblenz nog wat andere optredens in de planning dit jaar, maar hun eerste optreden zie je donderdag bij Club 3voor12 Utrecht.

Te zien: Club 3voor12 Utrecht, met Pandae, Koblenz & Gifter, donderdag 25 mei 2017 @ dB's, Utrecht

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12