3voor12 Utrecht

Jasper van der Put nieuwe programmeur van De Peppel

Poppodium in Zeist is sinds 1 januari 2022 onderdeel van KunstenHuis Idea

Jasper van der Put is sinds 1 januari 2022 de nieuwe programmeur van Poppodium de Peppel in Zeist. De in Utrecht wonende Van der Put is al zo’n 15 jaar in verschillende rollen actief met (pop)muziek en evenementen. Hij heeft onder andere Radio en TV-promotie gedaan voor het interdisciplinaire project Knalland, geschreven voor OOR en als dansvloer DJ gedraaid bij veel Utrechtse zalen, horecagelegenheden, festivals en bij Stranded FM. Op dit moment organiseert hij dansnachten voor EKKO, werkt hij op freelancebasis voor electronicalabel Something Happening Somewhere en af en toe als event freelancer via boekings- en productiekantoor De Centrale.

Net als veel andere podia heeft De Peppel het zwaar gehad tijdens de coronacrisis waardoor er veel werk aan de winkel is. “In deze klus komt veel van mijn ervaring samen in een uitdagende nieuwe setting”, aldus Van der Put. “De podiumsector verkeert natuurlijk in zwaar weer, en dus zal dit het nodige vragen aan flexibiliteit en inventiviteit om dingen mogelijk te maken binnen de beperkingen die er van moment tot moment gelden. Op de korte termijn willen we vooral weer open zodra het kan. Ik wil artiesten weer op de rit helpen en onze bezoekers weer kunnen ontvangen voor een broodnodige dosis livemuziek.” 

De Peppel is sinds 1 januari onderdeel van KunstenHuis Idea, een fusie van het KunstenHuis De Bilt-Zeist en RegioCultuurCentrum Idea. “De Peppel heeft daardoor een plek in een omvangrijke kunst- en cultuurkoepel, wat weer een geheel eigen set aan bijzonderheden met zich meebrengt”, licht Van der Put toe. “Ik heb enorm veel zin om Zeist te gaan bedienen met mooie concerten en culturele events.”

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12