3voor12 Utrecht

#BFU17: Enthousiast Room Eleven laat de heupen swingen

Goedlachse Janne Schra wint publiek voor zich

Zes jaar was het stil rond de jazzpopband Room Eleven. Maar wanneer een reünieconcert afgelopen jaar binnen een kwartier uitverkoopt, besluit de band een eenmalige concertreeks te geven; die de muzikanten vandaag naar het Bevrijdingsfestival brengt.

“We wilden gewoon kijken of we het nog een beetje konden”, zegt de goedlachse frontwoman Janne Schra speels. “Klinkt het een beetje?” vervolgt ze. Ja, Janne, het klinkt goed! 

De band is enthousiast, speelt strak, en laat de heupen swingen. Vooral de ballad Lovely Morning maakt indruk. De band neemt wat gas terug waardoor het fraaie stemgeluid van Schra de ruimte krijgt om te floreren. Het plezier dat de band heeft in het samenspelen, is leuk om te zien. De schoonheidsfoutjes, zoals Schra die kort haar tekst vergeet, worden meteen weggelachen. Tot groot genoegen van het publiek komt ook de hitsingle Hey Hey Hey! voorbij. De fans lijken er geen genoeg van te krijgen. Logisch, als je je bedenkt dat dit zomaar de laatste keer kan zijn dat ze de band live zien. Er is genoeg draagvlak voor nog een concertreeks, dus wie weet.

Meer foto's van BFU17? Zie ons fotoverslag!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12