3voor12 Utrecht

De Helling en LE:EN organiseren festival Expeditie Rotsoord

Met optredens van o.a. Batobe, Melonhead, Yip Roc, COLOR BONES en The Rhythm Junks

Op zaterdag 15 september bundelen podium De Helling en restaurant LE:EN de krachten en organiseren ze onder de noemer HE:LEEN een festival: Expeditie Rotsoord. Tijdens het festival kun je tussen 15.00 en 23.00 uur kennismaken met één van de meest levendige creatieve broedplaatsen van Utrecht. Het festival heeft een stevig muziekprogramma met onder andere Melonhead, Batobe, Yip Roc, COLOR BONES en The Rhythm Junks.

In het verlengde van het Ledig Erf en de Ooster- en Westerkade, onder station Vaartsche Rijn door vind je Rotsoord, een gebied dat de laatste jaren een ware gedaanteverwisseling heeft ondergaan. Rotsoord bestond grotendeels uit braakliggend terrein en leegstaande panden maar inmiddels heeft zich een dynamische wijk gevormd waar veel creatieve ondernemers, starters en studenten zich vestigen. Er zijn ondere terrassen aan het water, nieuw ontwikkelde starterswoningen met op de begane grond verschillende speciaalbiercafés en restaurants. Tegelijkertijd zijn de oude loodsen en fabriekspanden heringericht met een nieuwe functie waardoor de rafelrandjes die Rotsoord zo karakteriseren behouden blijven.

Tijdens de laatste editie van Le Guess Who? waren we al zeer gecharmeerd van de optredens in de Pastoe fabriek, De Helling en LE:EN die voor een mini festivalgebied met een eigen sfeer zorgden. Tijdens Expeditie Rotsoord nodigt HE:LEEN bevriende ondernemers uit om hun deuren te openen en de bezoekers te laten zien dat Utrecht meer te bieden heeft dan alleen de binnenstad. Expeditie Rotsoord wordt een festival met pop-up podia, livemuziek, kunst, workshops, bijzonder eten en - naast initiatiefnemers De Helling en LE:EN - samenwerkingen met onder andere de HKU, Klein Berlijn en DAAR. Het festival is tevens onderdeel van het Uitfeest van Culturele Zondagen.

De eerste namen van het muziekprogramma zijn grotendeels acts: Melonhead, Batobe, Yip Rocen Color Bones komen (grotendeels) uit Utrecht. Daarnaast spelen de Belgische band The Rhythm Junks. De overige locaties, acts en activiteiten worden in de aanloop naar het festival bekend gemaakt. Meer informatie vind je in het Facebook-event.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht