3voor12 Utrecht

#BFU17: Indian Askin weet Bevrijdingsfestival Utrecht te betoveren

Psychedelische punk klinkt magisch

Een van de laatste acts van vandaag is Indian Askin, een nu-punk band met psychedelische invloeden uit Amsterdam. Als je goed luistert, hoor je in hun muziek invloeden van een breed scala aan periodes in de muziekgeschiedenis. De nummers bevatten sixties-, seventies- en eighties-elementen, maar het 21e-eeuwse publiek kan de sound ook uitermate waarderen.

Indian Askin bestaat uit zanger Chino Ayala, bassiste Jasja Offermans, drummer Ferry Kunst en toetsenist Bart van der Elst. De band is al actief vanaf 2012, maar deze formatie is pas recentelijk tot stand gekomen. In 2016 werden de vier uitgeroepen tot 3FM Serious Talent door radio-DJ Frank van der Lende. Van der Lende is ook aanwezig om Indian Askin aan te kondigen met niks dan lof. Ook het publiek van bevrijdingsfestival Utrecht erkent hun talent, want het veld voor de Main Stage staat bijna helemaal vol.

Alle lovende woorden blijken helemaal terecht. Indian Askin bewijst in de eerste minuten al een behoorlijke stage presence te hebben. De frontman (met zonnebril terwijl er geen zon te bekennen is) laat zien hoe cool hij is. Vooral de voorhoede van het publiek is in beweging. Vanaf de achterkant zijn er veel armen in de lucht te zien, en van tijd tot tijd komen er wat biertjes voorbij vliegen. De band is ook gewoon erg goed; logisch dat er zo'n intens gejuich van de toeschouwers vandaan komt. De sound is te omschrijven als redelijk softe punk of gewoon erg punkerige softrock. Hoe dan ook: de bandleden hebben het erg naar hun zin. Er wordt fijn afgewisseld tussen opgewekte nummers en slow-jams, maar het stemgeluid van de zanger blijft niet altijd even boeiend. Al met al zet Indian Askin een prima show neer.

Meer foto's van BFU17? Zie ons fotoverslag!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12