3voor12 Utrecht

Vette Analoge Shit is terug!

"Wij halen bands naar Utrecht die wij graag willen zien en hopen daarbij op een blind vertrouwen van de bezoeker"

Met een optreden van de Amerikaanse postpunk band Enablers eindigde in oktober 2011 de laatste editie van Vette Analoge Shit. Wat destijds leek op ‘stoppen’ blijkt slechrs een zevenjarig sabbatical te zijn geweest. Op vrijdag 23 maart is er namelijk een nieuwe VAS-editie in ACU met de Poolse band Kristen en The Fire Harvest, de band van mede-organisatoren Gerben Houwer en Nicolai Adolfs. Tijdens de Vette Analoge Shit-avonden presenteerde het inmiddels gestopte Utrechtse platenlabel Beep! Beep! Back up the Truck (en daarvoor het label Zabel) opkomende nationale en internationale bands, die vaak een gemeenschappelijke liefde voor de gitaar deelden. Voor 2011 speelden onder andere Trans Am, Beach Fossils, Tiny Vipers, My Bubba & Mi, The Black Atlantic, Azure Ray en Kismet op zo’n avond.

“Het team achter Vette Analoge Shit is inderdaad de oude bezetting, wat neerkomt op Gerben Houwer, Sacha van den Haak - voor de vormgeving, heel belangrijk - en ikzelf met hulp van een aantal vrienden”, vertelt Nicolai Adolfs wanneer we hem om een toelichting vragen. “Het idee achter het weer oppakken van VAS is vrij simpel. Vroeger werden acts van onze labels Zabel en Beep! Beep! Back up the Truck in het buitenland vaak omarmd door soortgelijke initiatieven. Dat merken we nu als leden The Fire Harvest nog steeds. In vergelijking met tien jaar geleden bulkt het nu echter van de boekingsbureautjes en dan nog blijven er vanwege promotionele argumenten heel veel goede bands onder het maaiveld.”

Uitgangspunten bij het samenstellen van het programma zijn simpel: “Vette Analoge Shit kent geen regels behalve dat wij als team enthousiast worden over het programma. Wij halen bands naar Utrecht die wij graag willen zien en hopen daarbij op een blind vertrouwen van de bezoeker. Wat uit de naam wel blijkt is dat we 'band' gericht zijn. Het ambacht staat bij ons hoog in het vaandel.”

Behalve de editie in ACU is er inmiddels ook een Vette Analoge Shit in dB’s aangekondigd.

Te zien:
23 Maart Kristen (Pol) + The FIre Harvest (De Bilt) @ACU
19 April The Blow (Us) + Camille Delean (Can) + Windstil (Utr) @dB’s

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12