3voor12 Utrecht

Holden Goldmund is van een soloproject omgevormd tot band ...

en debuteert met split 12” met vier broeierige, melancholische liedjes

Holden Goldmund was lang een solo-project van Jacco van Elst (This Leo Sunrise, The Fire Harvest). In zijn eentje optreden voelde echter nooit helemaal goed. Daarom heeft Van Elst Holden Goldmund een tijdje geleden omgevormd tot een echte band. Met Dave Mollen (drums, ex-I am Oak, Howart) en Matthijs Thomassen (bas, Boyle, Hand) vormt hij een krachtige drie mans band, die wat meer leven heeft gebracht in de liedjes en ideeën waarmee hij al een tijdje speelde.

Op een broeiend warme zondag in de zomer van 2018 heeft het drietal in Studio Arkansas live de nummers opgenomen die vandaag zijn verschenen op een split LP met het Belgische Taïfun. Dat opnemen ging overigens niet vanzelf: de beoogde producer kwam niet opdagen en een auto reed per abuis over belangrijke opnameapparatuur. Het resultaat mag er echter zijn. Vier broeierige, bezwerende en melancholische liedjes met de kenmerkende stem van Van Elst, die het gevoel pakken van enkele van hun helden zoals Meat Puppets, Silver Jews, Tropical Fuck Storm, The Modern Lovers, The Feelies. Ook Taïfun is de moeite waard. De band voegt het beste van Built To Spill en Motorpsycho samen en geeft daar een eigen draai aan.

Holden Goldmund en Taïfun presenteren de split LP op donderdag 20 december vanaf 21.00 uur in Brewpup De Kromme Haring (entree €5).

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht