3voor12 Utrecht

Rosa Ensemble betaalt publiek 10 euro voor deelname aan nieuwe voorstelling

Utrechts ensemble onderzoekt de waarde en betekenis van muziek in TIENTJE

Je ziet het weleens tussen je social advertenties of in openbare facebookgroepen: testers gezocht voor nieuwe medicijnen of andere producten. Nieuwe films worden soms eerst aan een testpubliek vertoond en daarna nog aangepast. Ook steeds meer theater- en muziekproducties maken gebruik van deze methode om feedback te krijgen. Zo ook het Utrechtse Rosa Ensemble, dat wil onderzoeken wat de waarde en betekenis is van muziek in de voorstelling TIENTJE. Testers die meedoen aan dit experiment krijgen een vergoeding van €10.

Voor TIENTJE hebben componisten Wilbert Bulsink, Floris van Bergeijk en Jeroen Kimman nieuw werk geschreven. “De bijdrage van het publiek is essentieel om de kennis te vergroten over de waarde van Rosa’s muziek zodat wij niet alleen hun artistieke prestaties kunnen verbeteren maar ook een beter begrip krijgen van hoe de muziek het leven beïnvloedt”.

Door mee te doen “krijg je de gelegenheid om te luisteren naar verschillende muziekstukken en jouw persoonlijke reacties en gedachten te delen, draag je bij aan de groeiende kennis over de impact van muziek op de menselijke ervaring en ontmoet je andere muziekliefhebbers en waarmee je jouw passie voor muziek kunt delen.” En dan krijg je aan het begin van de voorstelling nog een tientje op de koop toe.

Rosa Ensemble zoekt voor dit experiment enthousiaste mensen van alle achtergronden die openstaan voor nieuwe muzikale ervaringen. Je hebt geen specifieke kennis of vaardigheden nodig om deel te nemen. Gezondheid is ook geen bezwaar. Je kunt naar alle voorstellingen als testpubliek. De première van TIENTJE is in de Kargadoor in Utrecht op zaterdag 6 januari 2024. Inschrijven kan hier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12