3voor12 Utrecht

Stijn Grul releaset debuut-EP ‘Roses’ op propvol podium dB’s

Na een hele zomer werken is daar de EP vol rock, subtiele synths en jazz-invloeden

Een zomer lang zat Stijn Grul in de studio en nu is debuut EP ‘Roses’ daar. Wij zagen hem op vrijdag 23 februari op een propvol podium van dB's zijn EP presenteren. 

Ziggy Splynt warmt de zaal op. Het is een energiek en dynamisch optreden met een verrassende productionele wending. De band speelt het laatste gedeelte met alleen een lichtsnoer en flikkerende stroboscoop. Opwarmer nummer twee is Queen’s Pleasure. Een excentriek gezelschap dat catchy garagerocknummers met lange melodieuze gitaarsolo’s speelt. 

Stijn Grul betreedt het podium met een indrukwekkende opstelling. Het is flink tellen geblazen, want we zien maar liefst elf man waaronder vier strijkers en twee blazers. De elf zorgen voor een kleurrijk en verfrissend schouwspel. We horen tempowisselingen. Een paar nummers later stappen de strijkers van het podium om zo plaats te maken voor de echte EP-release. We zien en horen nu voornamelijk blazers en een piano. Deze combinatie maakt de muziek van Grul vrolijk en zelfs dansbaar. Subtiele synthesizers en jazz-invloeden zorgen voor diepgang.

Zoals elke goede releaseparty betaamt, ontbreekt ook hier een uitgebreid dankwoord niet. Daarna is het nog een keer proppen op het podium voor het laatste nummer en een onvervalste buiging. Het was een geslaagde avond.
(Anouk Kelhout)

Gezien: Stijn Grul, Ziggy Splynt &
Queen's Pleasure, vrijdag 23 februari 2018 @ dB’s

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12