3voor12 Utrecht

A Brighter Light voorgoed gedoofd

Band neemt afscheid met een Utrecht Brewpub-Tour op 4 en 11 november

Tekst: Mandy van der Grift

Het licht gaat voorgoed uit. Dit kondigde A Brighter Light op 8 oktober aan via Facebook. De dag daarvoor kwam er nog een laatste single uit. ‘Stars’ had een voorproefje moeten zijn voor het debuutalbum, maar helaas is het debuut meer een afscheid dan een startshot. Op 4 en 11 november staat de band voor het laatst in Utrecht, in respectievelijk Brewpub de Kromme Haring en Oproer.

De indie-folk georiënteerde band A Brighter Light had veel potentie. De band kwam tot de finale van de Grote Prijs van Nederland, stond vier keer in Paradiso en tourde al in onder andere Engeland, Duitsland en Zwitserland. Ook brachten ze eerder al twee EP’s uit, So Glad I Found You en Follow Me.

In 2015 zette de band een crowdfunding op, om geld in te zamelen voor het maken van een debuutalbum. Ondanks dat het streefbedrag binnen een maand gehaald werd liet de band weinig van zich horen. Er verschenen in 2015 en 2016 wel nieuwe singles, maar van een debuutalbum ontbrak elk spoor. 2,5 jaar later lijkt het album er toch nog te komen. Waarom de band stopt is niet bekend, maar de vier leden geven wel aan dat ze hun creativiteit zeker nog in andere projecten gaan stoppen.

De band bedankt op hun Facebookpagina iedereen die hun gesteund heeft. Op dit moment is het viertal bezig met hun afscheidstour. Op 4 en 11 november doen ze een Utrecht Brewpub-Tour. Zaterdag 4 november spelen ze om 16.30 uur bij Maximus Brouwerij en 's avonds om 21.00 uu bij Brewpub De Kromme Haring. Op zaterdag 11 november sluiten ze de mini-tour af met een optreden in Oproer (16.00 uur).

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12