3voor12 Utrecht

FUTURO brengt avond met elektronische creativiteit naar het Utrechtse nachtleven

“We willen mensen graag verrassen met creatieve uitspattingen”

Vanaf 30 maart krijgt het Utrechtse nachtleven er elke laatste donderdag van de maand een elektronisch gekleurde avond bij: FUTURO in NAR - Café der Kunsten. De Amsterdamse Perdu, die ook op internationale festivals zijn gevarieerde house heeft gedraaid, opent het concept samen met residents MALOU en Rico Pericolo. 

De initiatiefnemers Malou Gouders, Erik Haakman (actief bij NONCHELANGE) en Jasper van der Put (voorheen actief bij EKKO als organisator); hebben allen een achtergrond als dj. Zij stellen dat het donderdagse nachtleven niet veel opties biedt voor mensen die geen zin hebben in meezingers, maar wel in een gezellige avond met muziek om op los te gaan. “Denk kleurrijke beats en veel gelijkgestemden.” FUTURO moet een opbeurende avond worden met italo, synths en lasers.

Volgens NAR-programmeur Matthijs Mom wil FUTURO nieuw en jong talent bevorderen. “Er wordt een hoop gepraat, maar er worden weinig nieuwe plekken gecreëerd voor jonge organisaties. FUTURO is een clubnacht waar wij enthousiast over zijn en die kunnen bij ons op de donderdag lekker gaan bouwen aan hun concept,” aldus Matthijs Mom. 

Tijdens deze donderdagavond wordt niet alleen gedanst op de creativiteit van de muziek. Het publiek wordt zelf ook uitgedaagd om hun mouwen op te stropen en mee te ‘kliederen en spelen’. “Dat kan op allerlei manieren zijn,” aldus Gouders, ”niet alleen een nacht om los te gaan, maar ook om bij creatieve processen betrokken te zijn.”

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12