3voor12 Utrecht

Michielen verzorgt live soundtrack bij 7e editie Opgedoekt

Utrechtse zwerfbioscoop vertoont op 1 april exotische cinerariteiten op een nieuwe locatie

Opgedoekt is de reizende cinema van Utrecht. De organisatoren zoeken telkens een nieuwe en bijzondere plek op, om aan de hand van de locatie een geheel eigen filmprogramma te bieden. Voor een Opgedoekt-editie koop je je filmkaartje blind: dat betekent dat de filmtitels, net zoals de locatie, onbekend blijven. Op de dag van vertoning wordt de locatie om 12.00 uur 's middags bekendgemaakt door middel van een mailtje.

De voorfilm bevat een live soundtrack van een muzikant uit de provincie Utrecht. Bij de zevende editie van Opgedoekt, op zaterdag 1 april om 20.30 uur, wordt die soundtrack verzorgd door Michielen. Zijn werk wordt gekenmerkt door lagen van ruis waaronder wonderschone en hartverscheurende liedjes verscholen liggen, die gecombineerd worden met de desolate sound van het Amerikaanse Mid-West. Op 1 april speelt hij samen met Maarten Scherrenburg.

De hoofdfilm wordt deze keer ingeleid door filmkenner Nancy Fornoville. Zij was jarenlang explicateur bij het filmhuis in Helmond, werkt tegenwoordig bij CAMERA JAPAN Festival én produceert ook nog eens animatiefilms. Oosters en animatie komen ook terug in hoofd- en voorfilm. Nieuwsgierig geworden? Beluister de muziek van Michielen en bekijk de kleine sneakpreview van de locatie.

Meer informatie in het facebook-event.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12