3voor12 Utrecht

#BFU17: Ziggy Splynt is een krachtig rocktrio

Winnaars van De Utrecht Popprijs breken de tent af

De drie mannen van Ziggy Splynt maken rauwe alternatieve rock die afgelopen maand door heel Nederland heen te horen was. Ze stonden in Amsterdam, Nijmegen, Enschede, en vanavond kwamen ze bevrijdingsfestival Utrecht onveilig maken. Ze zijn zelfs een van de afsluiters van deze drukbezochte dag. Het geluid van Ziggy Splynt wordt gekenmerkt door hevige gitaarriffs en een verbazingwekkend stemgeluid, waardoor een aantal van hun nummers echt uitblinkt in het Nederlandse rockgenre. Naast De Utrecht Popprijs hebben ze ook de Valerius bandcontest én de Clash of the Titans gewonnen vorig jaar. Vanavond is te horen of ze dat ook echt hebben verdiend.

De muziek zit goed in elkaar maar de band mist in het begin nog wat op het gebied van performance. Later in de set maken de drie mannen dit meer dan goed: ze zijn fantastisch op elkaar ingespeeld en zetten de nummers overtuigend neer. Vooral de gitaren komen goed tot hun recht. Hoe dichter je als toeschouwer bij het podium staat, hoe indrukwekkender het totaalplaatje is.

De frontman heeft een imponerende stem, maar af en toe klinkt het wel wat overdreven en gemaakt. Zijn gitaarspel is daarentegen constant spot on, hij weet letterlijk en figuurlijk steeds de juiste snaar te raken. Tegen het einde van de set is het publiek grotendeels afgedropen naar de bar, maar de overgebleven mensen worden beloond met een laatste knaller. Die wordt met zoveel pit gespeeld, dat we allemaal blij zijn dat we nog staan.

Meer foto's van BFU17? Zie ons fotoverslag!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12