3voor12 Utrecht

The World of Dust presenteert nieuwe videoclip Residents Playground

... en kondigt release-show in Rabarber aan

Het lo-fi pianoliedje 'Residents Playground' is de eerste single van het nieuwe album van The World of Dust, het muziek- en kunstvehikel van Stefan Breuer (Lost Bear, I am Oak, The Subhuman). Golden Moon is de opvolger van Bhava (2013), X (2014) en Womb Realm (2015). In plaats van zorgvuldig geplande opnamesessies met goede apparatuur, koos Breuer ditmaal voor een combinatie van snelle methodes: 4-track en 8-track cassette-recorders, de dictafoonfunctie van de iPhone en de ingebouwde microfoon van de laptop. Alle liedjes zijn spontaan opgenomen tijdens het schrijfproces.

In een paar jaar tijd ontstonden op deze speelse manier 84 liedjes, die gebundeld werden op 10 cd-r’s die in Breuers privécollectie verdwenen. Deze set, de Golden Moon Series, was aanvankelijk slechts bedoeld voor persoonlijk gebruik en had een archiverende functie. Doordat ambitie geen rol speelde bij het schrijf- en opnameproces, bleek de spontane en snelle aanpak een hoop op te leveren: spelplezier, experiment en stiekem flink wat goede liedjes. Breuer besloot om de beste stukken te bundelen op de nieuwe cd, waarmee Golden Moon van een privé-serie verandert in één mooie muziekuitgave met verwrongen en psychedelische lo-fi liedjes, die ook voor de buitenwereld is bedoeld.  Op bandcamp is een ander voorproefje van het nieuwe album te vinden.

Parallel aan de cd wordt een boek uitgebracht met dezelfde titel. Het A4-formaat boek beslaat 44 pagina’s, is in full colour en gevuld met collages en songteksten. Alle collages zijn in dezelfde tijd gemaakt als de liedjes, door middel van dezelfde losse aanpak. De songteksten beslaan het volledige werk uit de eerder genoemde privé-serie, de Golden Moon Series.


Golden Moon verschijnt op 19 mei. Op vrijdag 26 mei presenteert The World of Dust het nieuwe album met een releaseshow én expositie in Rabarber. Het voorprogramma wordt verzorgd door Bart van der Lee. De entree is gratis.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12