3voor12 Utrecht

Utrechtse coverband SfinX organiseert benefietconcert voor Sint Maarten in TivoliVredenburg

Utrechtse en Antilliaanse artiesten maken muziek voor de ramp op Sint Maarten

TivoliVredenburg staat aanstaande zondag 1 oktober in het teken van het zwaar getroffen Sint Maarten. Van 14.30 tot 18.30 uur kunnen bezoekers het goede doel steunen en genieten van een uiteenlopend muziekprogramma in de Pandora en de naastgelegen foyer. De Utrechtse coverband SfinX neemt met ‘mUsic for Sint Maarten’ het initiatief om iets voor de bewoners van het verwoeste eiland te betekenen. Het kleine idee van één band groeide uit tot een groter plan met Utrechtse en Antilliaanse artiesten, die allen belangeloos optreden op het benefietconcert.

Alle partijen zetten zich in om zoveel mogelijk geld op te halen voor het zwaar getroffen eiland. Deze bijzondere zondagmiddag heeft een uiteenlopend programma met roots uit eigen stad en uit de omgeving van het eiland Sint Maarten. Naast coverband SfinX hebben een aantal andere bekende Utrechtse acts aangegeven op het benefiet te spelen: Pierre et les Optimistes, Grote Prijswinnaar Vic Willems en singer-songwriter Erny Green. Daarnaast is er ook Antilliaanse en Surinaamse entertainment ingezet, waaronder Bryan B., de winnaar van het programma The Winner Is 2012.

Initiatiefneemster Diana Schilperoort heeft vele positieve reacties ontvangen en vertelt dat iedereen probeert een steentje bij te dragen. "Alle artiesten en deelnemers waren direct enthousiast om als Utrechtse stad met beschermheilige Sint Maarten iets voor onze naamgenoot te betekenen. TivoliVredenburg heeft ons ook op alle vlakken geholpen. Zij regelen de technici, horecapersoneel en ze gaan zelfs proberen op bijvoorbeeld de vaste schoonmaakkosten te besparen zodat het grootste deel van de opbrengsten richting Sint Maarten gaat."

De opbrengst wordt op alle mogelijke manieren zo hoog mogelijk gehouden. Schilperoort heeft zelf contact gelegd met het Rode Kruis. Op die manier is het zeker dat het geld op de juiste plek terechtkomt. "Het benefietconcert zal in het teken staan van vele soorten muziek, lekkere drankjes en vooral gezelligheid. Bij het kaartje worden geen reserveringskosten gerekend, krijg je een consumptiemuntje en de garderobe is gratis. Het is een mooie gelegenheid om op een leuke manier iets te betekenen voor Sint Maarten."

Te zien: mUsic for Sint Maarten, zondag 1 oktober 2017, 14.30 uur, @ TivoliVredenburg

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12