3voor12 Utrecht

Dwaalgast (aka Nuno dos Santos) en Shari Klein werken samen op EP Pad

Ambient, elektronica en indie worden gecombineerd met spoken word

De nieuwste release op het label Something Happening Somewhere (SoHaSo) is de EP Pad, een samenwerking tussen spoken word artiest Shari Klein en Dwaalgast. Dwaalgast is het ambient en elektronica alter ego van labeleigenaar Nuno dos Santos, die je kent als dj/producer en als één helft van het acid techno duo Ultrastation. Dos Santos is vorig jaar begonnen met Dwaalgast als een muzikaal project om ambient, indie, elektronica, soundcollages en alles daar tussenin te onderzoeken. Afgelopen december verschenen er al twee Dwaalgast-tracks die hij met Omit Iwik maakte op de vierde SoHaSo verzamelaar.

Dos Santos en Shari Klein zijn al jaren vrienden en nadat Klein in de zomer van 2020 begon met het schrijven van (erotische) gedichten ontstond het idee om de teksten te combineren met de muziek van Dwaalgast. Het resultaat is een EP met vier trage en half tempo nummers over connecten, diep gaan en de maan die het zowel op de late avond als tijdens het thuiswerken goed doen. De teksten van Klein spelen een prominente rol in de mix maar vormen tegelijkertijd een geheel met de muziek. “Ze brengt je naar donkere nachten, zwetende oksels en lange paden die je zoekt om te bewandelen”, zeggen de makers over de EP.

Pad is vooralsnog alleen digitaal te krijgen, via de bandcamp-pagina van SoHaSo. Daar zijn ook 50x70 posters van het mooie artwork van Isa Grutter te krijgen, dat in een gelimiteerde oplage is gezeefdrukt bij Kapitaal.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12