3voor12 Utrecht

Stembangen 2017

Heavy metal en politiek ontmoeten elkaar op vrijdag 3 maart in dB’s

Heavy metal en politiek is op het eerste oog geen logische combinatie, veel minder dan punk en politiek. Toch hebben ook metalheads stemrecht op 15 maart en dus leek het Hendrik Jan Derksen, programmeur en metal-DJ voor de Zwarte Cross, een goed idee om metalheads en politici samen te brengen. Deze ‘unholy alliance’ vindt vrijdag 3 maart plaats in dB's, onder de noemer ‘Stembangen’.

De politiek wordt deze avond vertegenwoordigd door onder meer kandidaat-Tweede Kamerleden Giselle Schellekens (PvdA), Peter Kwint (SP), Huub Bellemakers (GroenLinks) en Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren). Ook VVD, CDA en D66 zullen van de partij zijn.

En de metal dan? Die is er natuurlijk ook, in de vorm van Teethgrinder (hardcore/crust/grind) en het Eindhovense Sisters Of Suffocation (all female death metal). De gezamenlijke liefde van politici en metalheads, bier, is in dB’s ook volop aanwezig, dus het belooft nu al een historische avond te worden.

Benieuwd naar welke bands de kandidaatkamerlden luisteren? Check dan bijvoorbeeld de playlists van Huub Bellemakers of van Peter Kwint.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12