3voor12 Utrecht

Eefje de Visser verzorgt soundtrack bij unieke kunstbeleving in ‘Doloris Anoma Maze’

Vanaf eind mei kun je dwalen door dit surrealistische kunstdoolhof

Na het succes in Tilburg opent Doloris op 23 mei ook in Utrecht een kunstdoolhof. Het belooft een plek te worden waar bezoekers een unieke beleving te wachten staat, die compleet in het teken staat van surrealisme. Het nummer ‘Uit het Oog’ van Eefje de Visser vormt de soundtrack van dit nieuwe spektakel: “Ik vind het te gek dat ‘Uit het Oog’ de soundtrack is geworden van de Anoma Maze en ben heel benieuwd naar deze nieuwe vestiging in mijn oude thuisstad Utrecht.”

‘Uit het Oog’ is de derde single op het te verwachten vijfde studioalbum van Eefje de Visser. Het nummer werd in de eerst instantie niet speciaal geschreven als soundtrack, maar voor haarzelf. Toch is er een duidelijke verbinding tussen Doloris Anoma Maze en het nummer. Eefje vertelt via Doloris hierover: “Voor mij is ‘Uit Het Oog’ een song over verstrikt zijn in gedachten en vervreemd zijn van de buitenwereld. Over elkaar kwijt raken, maar vooral ook terug willen vinden. Het beschrijft een zoektocht van de binnenwereld naar de buitenwereld en van donker naar licht. Ik denk dat het idee van de zoekende en dwalende mens heel mooi samenhangt met het concept van de Anoma Maze.” 

De keuze om Eefje de Visser een muzikale hoofdrol te laten spelen in dit kunstdoolhof komt niet zomaar uit de lucht vallen. “Eefje is de koningin van de Nederlandse alternatieve muziek en we vinden het een eer dat zij aan dit Utrechtse doolhof meewerkt”, aldus Joep van Gorp, oprichter en eigenaar van Doloris. Eefje de Visser verzorgt niet alleen de soundtrack, maar tovert ook één van de 73 kamers in het doolhof om tot haar eigen kunstwereld. In deze kamer staat de bezoeker een heus optreden van de zangeres te wachten, maar wees gewaarschuwd. Van Gorp: “Je zal goed moeten zoeken, want dit privéconcert is niet makkelijk te vinden.”

Doloris Anoma Maze is een vernieuwend kunstconcept waar 73 kamers ingericht worden door kunstenaars. Bekende namen als Margriet van Breevoort en Gijs Frieling, maar ook opkomende Utrechtse kunstenaars creëren hier hun eigen wereld. Bezoekers gaan individueel naar binnen en mogen, zonder afleiding van telefoon of horloge, verdwalen in het doolhof. Van Gorp: "Het is een avontuur waar je kunt dwalen door een stelsel van gangen, trappen en kamers. De verrassing is een onderdeel van de verwondering. Je moet het meemaken om te begrijpen wat het is.”

Het Doloris Anoma Maze kun je vanaf 24 mei bezoeken op de 2e Daalsedijk. Tickets zijn te verkrijgen via de website.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12