3voor12 Utrecht

3voor12 Utrecht tipt, 41

Yowie | Popronde | Rhinorino | Fresku & Mocromaniac | Paul Sinha | Chad VanGaalen

We hebben zes live-tips voor je van onze redacteur Willemijn Denneman:

Woensdag 11 oktober: Het Amerikaanse Yowie speelt een exclusieve show in Utrecht. Met hun krachtige ritmes zouden ze dB’s zomaar op kunnen blazen. Het drietal maakt instrumentale, experimentele mathrock. Eerder dit jaar hebben ze een nieuw album uitgebracht waar je nummers van gaat horen. Aanvang is om 20.00 uur. Tickets zijn €8 in de voorverkoop, €10 aan de deur.

Donderdag 12 oktober: de poppodia, cafés en andere locaties in het centrum van Utrecht staan in het teken van de Popronde, het rondreizende festival dat veelbelovende Nederlandse acts een mogelijkheid geeft buiten de regio op te treden. Vanaf 19.15 uur kun je allerlei live-optredens gratis bewonderen. Meer informatie vind je elders op onze site.

Vrijdag 13 oktober: Stathe staat vrijdagavond in het teken van de kersverse EP van Rhinorino. Het Utrechtse stoner-rocktrio presenteert hun nieuwe sexy nummers, waaronder hun single ‘Not The Only One’. Rhinirino is geïnspireerd door bands als Eagles of Death Metal en Royal Blood. Aanvang is om 21.00 uur, de entree is gratis.

Vrijdag 13 oktober: Fresku & Mocromaniac staan aanstaande vrijdag bij de Nachtapotheek in Fluor. Je kent de twee als solo-artiest, maar samen hebben ze het album Juice uitgebracht waarmee ze nu op tournee zijn. Het wordt een bijzondere show gevuld met gesmeerde rhymes, waarvoor ze ook Pietju Bell en Braz meenemen. Aanvang is om 20.30 uur. Tickets zijn €15 (exclusief servicekosten).

Zaterdag 14 oktober: Met een vers diploma van de Herman Brood academie in zijn zak staat Paul Sinha in EKKO. Zijn Nederlandse popnummers hebben een snufje hiphop, maar toch kiest de Deventenaar steeds vaker zang boven rap. Hij heeft in april het album ‘Niet Zomaar’ uitgebracht. De aanvang is 21.00 uur en de tickets zijn €11.

Zondag 15 oktober: EKKO wordt gevuld met de eigenzinnige folkbalads en experimentele indierock van Chad VanGaalen. De Canadees breng zijn in de bunkerstudio met taperecorder en zelfgemaakte instrumenten gecomponeerde liedjes naar Utrecht. Aanvang is om 20:30 en de tickets zijn €13,50, inclusief servicekosten.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12