3voor12 Utrecht

Fort Honswijk opent deuren voor het nieuwe Forte Festival

Met o.a. Moss, Sue the Night en Kuenta I Tambu

Fort Honswijk in Schalkwijk, vroeger bedoeld om vijanden buiten te houden, wordt 1 juli getransformeerd tot het nieuwe eendaagse Forte Festival. Met de combinatie van een bijzondere locatie, een goede muzikale programmering, theater en interactieve kunst zijn alle ingrediënten voor een bijzondere eerste editie aanwezig. Het festival is bedoeld als ontdekkingsreis voor de bezoeker. Een reis door het pas geopende fort en een reis door muziek, theater en kunst.

Op het programma staan onder andere Moss, Sue the Night, Kuenta I Tambu, Lucky Fonz III, Beaux  en de Amersfoortse Willem Wits. 3voor12 noemde Moss al eerder ‘de beste indieband van Nederland’. Hun nieuwe album Strike vol indierock is net uitgekomen. Ook Sue the Night, ex-huisband van DWDD, heeft net een nieuwe album, Wanderland, uitgebracht. Door hun dromerige indiepop op deze speciale locatie neer te zetten, belooft dit een speciaal optreden te worden. De dansbare muziek van Kuenta I Tambu is een energieke balans tussen Afro-Caribische muziek en elektronische sounds. Ze maken tijdens hun optreden gebruik van verschillende exotische instrumenten en stonden eerder al op North Sea Jazz.

Het muzikale programma wordt aangevuld door optredens van Club Gewalt, MAN II CO en Zomaargasten. Een van de interactieve kunstenaars is LSDIA. Het collectief maakt gebruik van vloeistofprojecties, oude beamers en projectoren. Op deze manier spelen ze met licht en maken ze visuals. Het ontdekkings aspect komt hier goed tot uiting omdat de bezoeker ook mee kan spelen met het licht.

Of er nog meer festivals komen, weet de organisatie nog niet.

Te zien: Forte Festival, zaterdag 1 juli van 12.00 tot 24.00 uur @ Fort Honswijk in Schalkwijk.

Meer info: http://fortefestival.nl/

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12