3voor12 Utrecht

Kapitaal terug van weggeweest

‘BACK IN TOWN’ op nieuwe locatie

Een plek waar design, ambacht en popcultuur samenkomen: daar wil Kapitaal (weer) voor staan. Na tien maanden geleden noodgedwongen de deuren te moeten sluiten door een subsidiestop, heeft deze creatieve maak- en broedplaats een nieuwe locatie in Utrecht gevonden; een ruimte in Parkeergarage Paardenveld in Wijk-C. In oktober 2017 zijn de eigenaars van plan het nieuwe Kapitaal voor publiek open te stellen. 

Deze 400 m2 lichte ruimte zal naar een hoger niveau getild worden dan het voorgaande Kapitaal. Deze beeldmakers locatie zal ruimte geven aan lezingen, muziek, exposities en workshops voor beginners en gevorderden. Ook zal er een verhuurbare ruimte aanwezig zijn en zal Kapitaal productieklussen doen. Zo zijn er steeds meer kleine labels die hun platenhoezen bij Kapitaal (laten) zeefdrukken.

Omdat de lat wat hoger gelegd wordt, is er een crowdfunding gestart. De ets- en zeefdruktafels moeten na maanden lange opslag gerepareerd worden, er is een nieuwe inkjet printer nodig en (omdat ze ook graag modeontwerpers willen ondersteunen) dient de textieltafel een aanpassing te krijgen zodat het ook mogelijk is grotere stukken stof te bedrukken. Wil je hieraan bijdragen? Kijk op www.crowdaboutnow.nl/kapitaal. Bij een bijdrage krijg je gratis toegang tot veel evenementen, een Kapitaal shirt of een mooie print.

Daarnaast organiseren ACU en Studio Projective Radio op 7 september een speciale fundraiser in ACU. Vanaf 23.00 uur kun je daar luisteren naar moderne R&B, dancehall en latin. Entree een donatie aan het Kapitaal crowdfundingsproject. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12