3voor12 Utrecht

Utrechtse (stoner)rockband Container presenteert debuutalbum in dB's

Mountains of Gaia verschijnt op 26 maart

De Utrechtse (stoner)rockband Container bestaat al sinds het eind van het vorige decennium. In 2012 bracht de band een demo-EP uit maar op een echte release was het nog even wachten. Dat komt mede doordat ze een plaat wilden maken die de vele gezichten van de band laat zien. Container combineert namelijk verschillende rockstijlen tot één geheel: stonerrock, heavy rock, seventies rock, postrock met ook wat invloeden van (hardcore)punk en garagerock. Op 26 maart verschijnt toch eindelijk het debuutalbum Mountains of Gaia (op vinyl).

De nummers op de plaat klinken de ene keer meer recht voor zijn raap en catchy en de andere keer meer uitgesponnen en bezwerend. Rode draad is volgens de band echter het diepe, lage en zware gitaargeluid dat kenmerkend is voor de typische stonerrock-sound.

Moutains of Gaia is opgenomen in de Barn In The Meadow-studio van Jordi Langelaan in Benschop. In de aanloop naar de releaseshow op 26 maart in dB’s worden de acht nummers op het album gedurende een periode van acht weken één voor één gepost op facebook, YouTube, bandcamp en soundcloud.

Tijdens deze zondagmiddag-matinee wordt Container vergezeld door de doorgewinterde stonerrockers van Komatsu uit Eindhoven, die dan net terug zijn van hun Europese tour. Tevens treden de postmetal/ambient-rockers van Shunyata aan, die zojuist een splinternieuwe EP hebben uitgebracht.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12