3voor12 Utrecht

Staffhorst begint winkel met o.a. muziekinstrumenten en vinyl

Roemruchte naam keert terug in Utrecht

Vier jaar na het faillissement van de laatste vestiging in pakeergarage Paardenveld keert de roemruchte naam Staffhorst terug in Utrecht. Op zondag 19 november opent onder de naam Muziek Staffhorst Vinyl een nieuwe winkel op het Willem van Noortplein (op de hoek met de Pieter Nieuwlandstraat).

In de winkel worden niet alleen muziekinstrumenten en vinyl verkocht maar komen ook een wijnhandel en een slijterij. Staffhorst heeft in Utrecht namelijk niet alleen naam gemaakt met muziekwinkels maar van 1831 tot 1974 was het ook een bekende drankenhandel. In 1974 is het hele drankbedrijf verkocht aan Henkes/Bols maar sinds 2013 worden er weer verschillende distillaten met de naam Staffhorst gemaakt. Daarnaast wordt er in de nieuwe winkel koffie geschonken met bonen van The Village Coffee & Music.

Initiatiefnemer van Muziek Staffhorst Vinyl is Martin Staffhorst, kleinzoon van de oprichter van de gelijknamige muziekzaak. Na de opening van de eerste winkel in 1937 groeide Staffhorst uit tot een begrip in Utrecht met verschillende zaken waar onder andere muziekinstrumenten, vinyl en cd’s werden verkocht. Zo zaten er bijvoorbeeld winkel voor geluidsdragers in de Drieharingenstraat en een hifi-zaak in het markante witte pand op de hoek van het Vredenburg en de Catharijnekade, tegenover TivoliVredenburg. Na het stoppen van die zaak bleef alleen de winkel met muziekinstrumenten op het Paardenveld over, die in 2013 failliet ging.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12