3voor12 Utrecht

TWINS: een nieuwe Amersfoortse indierock-belofte

Aantal leden Drunk Soda begint nieuwe band

Wie er afgelopen Record Store Day op tijd bij was, heeft ze al in levende lijve kunnen aanschouwen: TWINS. Deze gloednieuwe band uit Amersfoort maakte die dag om half elf zijn live-debuut. Hun eerste single is recentelijk verschenen en het tweede optreden komt er aan.

Melancholisch en gelaagd: zo omschrijft het duo hun eigen muziek. Het gaat hierbij om Tim Thomassen en Ilse van Puijenbroek, beiden niet geheel nieuw in de muziekscene. Eerder wisten ze al de Grote Prijs van Leusden binnen te slepen als leden van indierockband Drunk Soda (later doorgegaan als PALMER). Ook is Thomassen drummer van de Utrechtse indiefolk-/slowcoreband Boyle.

Onder de naam TWINS zijn Thomassen en Van Puijenbroek nu dus een nieuwe band begonnen (live uitgebreid tot een vijftal), waarvan de eerste single 'Trigger' - ook uitgebracht op cassette - te beluisteren is op Bandcamp. Deze introductie laat subtiele, sprankelende dreampop horen die op fraaie wijze naar een climax toewerkt. Ook opvallend is de heldere productie. Een band om in de gaten te houden. Zaterdag 13 mei staan ze op het gratis toegankelijke St. Joseph Festival in Amersfoort.

Te zien: TWINS, zaterdag 13 mei @ St. Joseph Festival, Amersfoort

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12