3voor12 Utrecht

Gifter releaset nieuwe single op Club 3voor12 Utrecht

Band slaat nieuwe weg in met energieke powerpop

Op donderdag 25 mei presenteert het Utrechtse/Brabantse Gifter zijn nieuwe single 'Speechless' op Club 3voor12 Utrecht. Het nummer is volgens zanger Danny van der Wielen een logisch vervolg op de eerdere single 'Falling down'. De band kiest met hun nieuwe repertoire (in samenwerking met producer Martijn Groeneveld) voor een nieuw geluid.

Catchy en vol power
“Catchy en een beetje rockachtig”, zo omschrijft Gifters' Van der Wielen de muziek die hij het laatste half jaar maakt met bandgenoten Nick van Uden (gitaar), Frans Jacobs (basgitaar) en Jurre Keijzers (drums). Het neigt naar indie-rock, maar een nog treffender genre ziet Van der Wielen in powerpop.  Een genre dat zich kenmerkt door krachtige melodieën, fijne gitaarrifs en veel dynamiek. “Als je je laat meeslepen door de energie uit onze nummers heb je het gevoel alsof je een marathon kunt lopen!“, aldus Van der Wielen.
 
Gifter gaat voor nieuwe sound
In het afgelopen half jaar werkte Gifter samen met Martijn Groeneveld (o.a. Blaudzun en John Coffey) en liet zich inspireren door bands als White Lies. Eerder kenmerkte de band zich nog door een wat alternatiever geluid. Dat hun nieuwe songs wat popachtiger klinken, is volgens Van der Wielen makkelijk te verklaren. ''Het maken van ons nieuwste werk in samenwerking met Martijn ging erg natuurlijk en voelde erg relaxed. Zelf luisteren we ook allemaal best vaak naar pop.''
 
Over de nieuwe single ‘Speechless’ licht de zanger toe: “Hoewel het misschien een wat minder radioproef nummer is dan ‘Falling Down’, bevat dit nummer meer lagen en daardoor meer diepgang. Met het nummer wordt een verhaal verteld, geen boodschap. Een tipje van de sluier? Tja, een slecht aflopend romantisch verhaal. Al maken we natuurlijk nog niet te veel worden vuil!”

Te zien: Gifter tijdens Club 3voor12 Utrecht mei, donderdag 25 mei 2017 @ dB’s. Entree is gratis, we werken met Pay What You Want.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12