3voor12 Utrecht

Prins Bernhard Cultuurfonds lanceert nieuwe financiële stimulans voor Utrechtse popmuzikanten

Geselecteerde act krijgt €10.000 om muzikaal project uit te voeren

Het Prins Bernhard Cultuurfonds lanceert op 1 mei een nieuwe financiële stimulans voor Utrechtse popmuzikanten: UP:Next. Professionele artiesten uit de provincie Utrecht kunnen van 1 mei tot 1 augustus een plan indienen voor een volgende stap in hun carrière. Eind 2020 selecteert de jury één plan, waaraan een bedrag van €10.000,- gekoppeld is. De betreffende artiest kan dit bedrag inzetten om een jaar lang te werken aan een vernieuwend muzikaal project, waarin wordt toegewerkt naar een live presentatie. 

In een nadere toelichting zegt het Prins Bernhard Cultuurfonds: “UP:Next is méér dan een popprijs. We zijn trots op onze Utrechtse artiesten. En op de belangrijke bijdrage die zij leveren op lokaal, provinciaal of (inter)nationaal niveau. We willen dat de Utrechtse muziekscene blijft doorgroeien. Met UP:Next stimuleert het Prins Bernhard Cultuurfonds artiesten om verder te bouwen aan een duurzame carrière. Een opmaat naar de volgende stap.”  

Voor dit nieuwe initiatief werkt het Cultuurfonds samen met ons (muziekplatform 3voor12 Utrecht) en poppodium EKKO.

Houd de website en social mediakanalen van het Cultuurfonds en die van ons in de gaten voor meer informatie over de criteria en de inschrijving.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12