3voor12 Utrecht

Black Monsoon doet corona-proof release tour voor debuutalbum Pantomime

‘Hide and Seek’ live vanaf het balkon van Burgerhaven

Een normale album-release tour zat er natuurlijk niet in, dus heeft grunge-trio Black Monsoon besloten om de elf tracks van hun nieuwe album, Pantomime, live op te nemen op elf bijzondere locaties. Deze week mogen wij de live opname van ‘Hide and Seek’, opgenomen op het balkon van Burgerhaven, in première laten gaan.

De live uitvoering van de vierde track op Pantomime (dat overigens de vierde plek bemachtigde in ons overzicht met beste albums van 2020), vindt plaats op het nog te openen pop-up podium ‘Burgerhaven’ van Burgerweeshuis. "De grimmigheid van deze ruimte is tekenend voor de grimmigheid van het jaar dat we nu net achter ons hebben” verklaart zanger-gitarist Teun Guichelaar. “Dat klinkt wat dramatisch, en daarom was het toch wel een extra welkom lichtpuntje dat we een serie live video's als deze konden maken."

Die grimmige sfeer in BurgerHaven wordt op ‘Hide And Seek’ goed bijgezet door grungy gitaarwerk en indringende vocalen. “Rabbit hole, we fall so deep” zingt zangeres-gitariste Jacky Kwast dan ook vlak voordat het refrein wordt ingezet en de muzikale wanhoop zijn hoogtepunt bereikt in stevige uithalen van zowel Kwast als Guichelaar. Hoewel de albumversie na een kleine drie minuten eindigt, trakteert de band ons in deze live-uitvoering op een extra lang einde waarbij de vuige energie ook vanaf de bank goed te voelen is. "We willen graag dat mensen onze muziek ontdekken zoals het bedoeld is, met een complete sfeer in de juiste live-setting”, legt Kwast uit. “Een fatsoenlijke live rock show zit er nu niet in, dus komen wij gewoon thuis via de digitale snelweg langs”.

Toch wakkert deze live-opname bovenal het verlangen aan dit energieke grunge trio écht in live te zien spelen. Om dat verlangen alvast deels te behartigen (of juist om het warm te houden) lanceert Black Monsoon op verschillende donderdagen een nieuwe live-registratie van een track van hun debuutplaat. De episodes die al eerder uitkwamen zijn hier te vinden.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12