3voor12 Utrecht

Broederliefde geen ambassadeur van de vrijheid meer

Naar aanleiding van scanderen van antisemitische leuzen tijdens bekerfinale 2016

De populaire hiphopformatie Broederliefde is geen ambassadeur van de vrijheid meer tijdens de komende Bevrijdingsdag. Dit heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei besloten nadat vorige week een filmpje opdook waarin één van leden van de groep antisemitische leuzen scandeerde, na de finale om de KNVB-beker tussen Feyenoord en Utrecht. Broederliefde zou met een helikopter door het land vliegen en onder andere optreden tijdens het Bevrijdingsfestival in Utrecht.

Het Nationaal Comité is tot de conclusie gekomen dat het ambassadeurschap van Broederliefde op dit moment door te veel mensen als grievend wordt ervaren. In een verklaring schrijft het comité over rapper Emms: “Hij is zich zeer bewust van de impact van de uitlatingen die hij heeft gedaan en heeft daar excuses voor aangeboden". Broederliefde heeft in het kader van het ambassadeurschap een bezoek gebracht aan het voormalige vernietigingskamp Auschwitz. “Het kwetsende karakter van zijn uitspraken is hem toen nog duidelijker geworden."

Het Nationaal Comité is met de Bevrijdingsfestivals in gesprek over de gevolgen van deze beslissing voor de programmering van de betrokken festivals.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12