3voor12 Utrecht

Geweigerde clubgangers WAS. krijgen tóch geld terug

Club komt met verklaring en steekt hand in eigen boezem

Ophef in clubbend Utrecht, afgelopen weekend. Na enthousiast ontvangen eerste avonden in de nieuwe club WAS. waren er nu vooral veel negatieve geluiden te horen. Een aangescherpt deurbeleid zorgde ervoor dat een groot aantal bezoekers niet binnen kwam.

Vooral dat reeds gekochte tickets niet vergoed werden wanneer je geweigerd werd en de schijnbare willekeur van het deurbeleid leidden tot een stroom aan negatieve reacties. Mannen werden geweigerd omdat er te veel mannen waren, bezoekers die niet de volledige line-up kenden werden geweigerd, wie een verkeerd antwoord gaf op de vraag waar hij of zij nog meer uit ging werd niet binnen gelaten. Daarnaast hadden veel bezoekers niet gelezen dat groepen groter dan vier personen ook niet welkom zijn in WAS. 

Nadat mede-eigenaar Jasper Coenen aan De Utrechtse Internet Courant vertelde dat het allemaal volgens de huisregels was en bezoekers hun geld echt niet terug kregen, nam de kritiek verder toe. Nu komt de club met een reactie waarin het deurbeleid wordt uitgelegd en aangegeven dat eerder gekochte tickets wel degelijk vergoed zullen worden. Lees hieronder een gedeelte van de verklaring, of de volledige post hier

'Wat voor velen een hele mooie ervaring had moeten worden, is voor een groep mensen uitgelopen op een vervelende avond. Wij balen hier enorm van. Het laatste wat wij willen is mensen een vervelende nacht bezorgen. Sorry! Naast onze oprechte excuses zullen we de kosten voor aanschaf van het ticket vergoeden van mensen die met een ticket geweigerd zijn.
[...]
Het is duidelijk dat onderdelen van het deurbeleid zaterdag niet goed zijn uitgevoerd. Er zijn mensen geweigerd die veel zin hadden in het event en veel liefde voor de muziek hebben. Deze mensen hadden absoluut niet geweigerd mogen worden. Ook de manier waarop mensen zijn geweigerd is niet netjes. Nogmaals, wij balen hier enorm van! We vinden het belangrijk dat mensen zich welkom voelen en beogen een diverse en tolerante club te zijn.'

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12