3voor12 Utrecht

I am Oak releaset EP met live opnames uit Brussel

30 december wordt debuutalbum On Claws integraal gespeeld tijdens exclusieve show

In 2017 is er geen nieuw werk van I am Oak verschenen. Wel werd er weer veel getourd. Misschien is het daarom ook wel passend dat I am Oak deze week een in Brussel opgenomen live-EP met acht solonummers heeft uitgebracht. “Pictures of the Floating World is een vertaling van de term 'Ukiyo-e', de oude Japanse printkunst die zich focust op het weergeven van de vluchtige momenten in de podiumkunsten en het reizen”, legt I Am Oak’s Thijs Kuijken uit. “Dit is exact wat er op deze plaat staat, zowel muzikaal als visueel, dus deze term belichaamt de hele plaat voor me.”

Het artwork van de EP werd getekend door de Utrechtse grafisch ontwerper ‘The Things We Are’ (Joost Stokhof). Stokhof was onderdeel van de band terwijl ze door Duitsland en Zwitserland toerden. “Wanneer ze naar de volgende show reden, aan het soundchecken waren, optraden of merchandise verkochten was ik er bij en observeerde ik het, op zoek naar details die volgens mij het meeste karakteristiek waren voor het tour leven”, vertelt Stkohof. “Al deze momenten heb ik samengevoegd tot een serie van tekeningen die ik maakte terwijl we door Europa reden.”

De release is gelimiteerd tot 333 hand genummerde exemplaren en bevat een 50 x 50 cm uitvouw poster met tekeningen van ‘The Things We Are’.

Op 30 december 2017 geeft I Am Oak een exclusief optreden in EKKO. Hier wordt de verschijnen (in juni 2017) van de ‘On Claws’ vinyl reissue gevierd door het hele album integraal te spelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12