3voor12 Utrecht

Beyond The Pale keert terug met speciale Memorial show

Een jaar na het overlijden van gitarist Jeroen Van Donselaar keert de band terug in dB’s

Wie erbij was, of wie hem kende, zal het nooit vergeten. Op Koningsdag 2022 zakte Jeroen van Donselaar, gitarist van Beyond The Pale op het podium van dB’s in elkaar. Een hartstilstand werd hem fataal, uitgerekend tijdens het allereerste optreden van zijn nieuwe band. 11 maanden later is er het heuglijke nieuws dat Beyond The Pale terug is en op 27 april, precies één jaar na die tragische dag, deel zal uitmaken van een speciale editie van Big Ass Metalfest in dB’s.

Jeroen van Donselaar was een geliefde muzikant en vrijwilliger in de Utrechtse underground metalscene. Hij maakte naam met bands als Nuestros Derechos, Bloodgod en zijn laatste initiatief, Beyond The Pale. De schok en het verdriet waren groot na zijn plotselinge overlijden vorig jaar. 3voor12 Utrecht wijdde een ‘in memoriam’ aan Van Donselaar.

De overgebleven bandleden en vrienden van Van Donselaar realiseerden zich dat er maar één manier is om de herinnering en het nalatenschap te eren. Namelijk door te doen wat Van Donselaar ook het liefste deed: muziek maken en optreden. Dus herpakte Beyond The Pale zich, ging op zoek naar een nieuwe gitarist en begon met repeteren voor de speciale comebackshow. Niet toevallig zal deze plaatsvinden op Koningsdag, 27 april, en uiteraard in dB’s, het geliefde podium, oefenruimte en ontmoetingsplaats van zijn bandmaten en vrienden.

De comebackshow zal plaatsvinden tijdens de 38ste editie van Big Ass Metalfest, voor de gelegenheid omgedoopt tot de ‘Jeroen van Donselaar Memorial’. Voor deze avond is bovendien een prachtige poster ontworpen, waarop het silhouet van Van Donselaar prijkt over een bloedrood hart.

De lineup voor deze avond wordt aangevuld met twee Hollandse death metalbands Anchillys en Release The River en met het Gelderse groove/thrash metalbeest Monster. Liefhebbers kunnen zich dus opmaken voor een heavy, maar ongetwijfeld ook intense en emotionele avond. Kaarten zijn alvast verkrijgbaar via de website van dB’s.

Te zien: Big Ass Metalfest #38 met o.a. Beyond The Pale, Anchyllis, Release The River en Monster; 27 april 2023 @ dB’s Utrecht

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12