3voor12 Utrecht maakt de Utrechtse muziekscene zichtbaar via journalistieke verslaggeving, eigen programmering en organisatie van evenementen. We spotten en volgen ontkiemend en bloeiend lokaal talent en bieden muzikanten een podium.

We bieden je de kans om je te ontwikkelen door eigen inzet, samenwerking en (inhoudelijke) medewerkers meetups. Ervaring die een springplank kan zijn naar het professionele veld. Ben je gek op muziek en draag je de Utrechtse muziekscene een warm hart toe en wil je je vrijwillige bijdrage met ons delen? Dat kan als volgt:

Eindredacteur

Als eindredacteur redigeer je binnengekomen artikelen en zet je ze op de site. Dit doe je zowel inhoudelijk als taaltechnisch. Je bewaakt zo met oog voor detail en een passie voor taal de kwaliteit van 3voor12 Utrecht. Je neemt ongeveer twee artikelen per week voor je rekening, wat neer komt op ongeveer vier uur per week. Uiteindelijk ben jij degene die het eindresultaat op de website mag presenteren.

Schrijver

We zijn op zoek naar bevlogen schrijvers. Ben je gek op muziek, heb je een goed gevoel voor taal en herken jij jezelf als creatieve-doch-kritische muziekanalist? Dan zoeken we jou. Als schrijver werk je aan interviews, nieuwsberichten en concertverslagen. Je hebt een vlotte pen, beschikt over een journalistieke houding, bent goed in het vinden van een originele insteek en schrijft één à twee artikelen per maand. Schrijvers in Amersfoort zijn ook welkom!

Pr/communicatie expert

Heb je het talent in huis om onze social media naar een hoger plan te tillen? Weet jij onze evenementen op creatieve wijze te promoten? Als medewerker pr/communicatie heb je al ervaring in de marketing en communicatie opgedaan of wil je die opdoen. Samen met je teamleden verzorg je de promotie van onze maandelijkse showcaseavond Club 3voor12 Utrecht en overige evenementen waar wij aan bijdragen.

Camjo

Voor ons videoteam zoeken we enthousiaste ondernemende camjo’s die meewerken aan onze video content. Onder leiding van de videocoördinator ga jij op zoek naar de verhalen die verteld moeten worden. Deze kan je zelfstandig of in een team produceren, filmen en editen. Elke laatste donderdagavond van de maand sta jij vooraan op onze eigen clubavond en geef je een high-five aan de band die je net een week eerder gefilmd hebt.

Wat vragen wij van jou?

 • Je bent ambitieus en wilt jezelf graag ontwikkelen
 • Je hebt een journalistieke achtergrond, volgt een relevante opleiding of hebt in de praktijk al wat ervaring opgedaan op één van de gevraagde gebieden
 • Je bent geïnteresseerd in de Utrechtse popcultuur
 • Je bent flexibel inzetbaar
 • Je hebt een proactieve houding
 • Je bent actief binnen het team

Wat bieden wij?

 • Een inspirerende, culturele omgeving met een jong en enthousiast team waarin veel ruimte is voor eigen inbreng
 • De mogelijkheid om een netwerk op te bouwen binnen de Utrechtse culturele sector
 • Een leuke manier om jezelf te ontwikkelen op het gebied van audiovisueel en journalistiek
 • Periodieke bijeenkomsten en borrels
 • Je zit op de eerste rang bij evenementen en concerten en niet te vergeten Club 3voor12 Utrecht

3voor12 Utrecht

3voor12 Utrecht is hét crossmediale muziekplatform van de provincie Utrecht en onderdeel van VPRO’s 3VOOR12. Naast een site vol reportages, interviews, recensies en andere muzikale content, hebben we een maandelijkse Clubavond in dB’s en organiseren we geregeld eigen evenementen. Behalve in de stad Utrecht zijn we ook in de rest van de provincie actief. 3voor12 Utrecht wordt gemaakt en gerund door vrijwilligers.

Solliciteren? Stuur dan een e-mail met je cv naar info@3voor12utrecht.nl en vertel ons waarom we jou erbij moeten hebben. Voor vragen en meer informatie kun je natuurlijk ook mailen.

Let op: Het betreffen vrijwilligersfuncties. Tevens is het handig dat je in de omgeving van Utrecht woont, omdat we in de provincie Utrecht actief zijn.