Op een milde herfstavond, waarbij de winterjassen in de kast konden blijven, organiseerden we onze maandelijkse Club 3voor12 Utrecht, met deze keer indierock, hiphop en R&B op het programma.

Mood Bored

Mood Bored mag de avond openen. De band is een van de VPRO 3voor12-talenten voor de Popronde 2022, maar had in hun drukke agenda toch nog een plekje over voor Club 3voor12 Utrecht. Het Tilburgse trio brengt een indierock geluid met shoegaze gitaarriffs. Hun nieuwste single ‘Pour Into Me’ kwam vorige maand uit en gaat volgens gitarist Daan over het klaar zijn met je leeg voelen. Dit thema, van melancholische teksten met uiteindelijk een positieve boodschap. dekt de lading van de show. Zangeres en bassist Myrthe vraagt het publiek vooraan te komen staan en begint de set met een aantal rustige nummers. Met teksten als “lucky i love you” speelt de band in rood podiumlicht een emotioneel lied over liefde. Myrthe, beter bekend als MAY BBY, brengt glimlachend haar energieke, vrolijke stemming over op het publiek. De band eindigt met een energieke climax met twee nummers die qua tempo en gitaarspel doen denken aan post-punk. De connectie tussen de bandleden in de manier waarop ze elkaar ondersteunen en op elkaar anticiperen is voelbaar.

Trix

Trix is een Nederlandstalige rapper die bij Mood Bored nog vooraan stond mee te swingen. Een half uur later mag hij zelf proberen het publiek voor zich te winnen. Dat blijkt de Utrechtse artiest gemakkelijk af te gaan, er staat namelijk een heel vriendenleger vooraan om hem aan te moedigen. Trix neemt ze mee in een therapiesessie met emo rap nummers waarin hij de nare periodes en gebeurtenissen uit zijn leven beschrijft. De show start met een boodschap dat je niet alleen bent in je emoties of depressie, hij heeft namelijk zelf ook zware periodes meegemaakt. Trix speelt op een interactieve manier met zijn publiek, dat het nummer ‘Suïcide Doors’ luidkeels met hem meezingt. De rapper staat niet alleen op het podium: zijn vriend en muzikale ondersteuning Stino staat naast hem, samen met zijn DJ die compleet in het zwart aan de rand staat. Aan het eind van de show neemt Nyctonian een hoofdrol op zich, wanneer Trix zijn teksten combineert met de drum & bass bij het swingende nummer ‘PEPPERONIHAZE!’ waarop het publiek uitbundig meedanst. Trix heeft een enorm voordeel met zijn grote vriendengroep, die de rest van het publiek meetrekt in de energie en interactie van zijn act, wat leidt tot een mooie show.

Leonard Luka

Leonard Luka komt met iets totaal anders. Bij zijn show zien we twee bekende muzikanten: Aron Smit en Thijs van Zutphen stonden eerder met .multibeat en andere projecten bij club 3voor12 Utrecht. Leonard Luka brengt  R&B met zwoele basslines, jazzy ritmes en hoge vocale uithalen die in het begin wat algemeen en standaard overkomen. Dit zorgt ervoor dat een aantal bezoekers na het eerste nummer de zaal verlaat. Deze mensen zullen wellicht spijt krijgen, omdat de zanger later ‘Crossfield’ opvoert. Met een krachtige vocale intro, begeleid door het geluid van een Kolintang, gaat dat nummer terug naar de wortels van de zanger in Indonesië. Dit emotionele nummer is echter niet het enige wat de R&B artiest in petto heeft. In andere nummers laat hij zijn stem begeleiden door meer funky basslines en bossanova-achtige drum grooves. Leonard Luka zorgt voor een kalme en charmante afsluiting van de avond.

Gezien: Club 3voor12 Utrecht oktober met Mood Bored, Trix en Leonard Luka, donderdag 27 oktober 2022 @ dB’s