Nu de herfst echt begonnen lijkt te zijn, is het te koud (en nat) voor een buitenoptreden. Zodoende presenteerden we op donderdag 24 september in de coronaproof zaal van dB’s weer twee acts op de maandelijkse showcase-avond Club 3voor12 Utrecht. Onze fotografe Lisanne Lentink kon een stoel voor het podium bemachtigen om een aantal foto’s te maken van GINGE en Thorbecke IV.

GINGE trakteert ons op een mix van jazzy, meer soulvolle en r&b-liedjes. Wat opvalt zijn haar stem en het vooral gemak waarmee ze zingt. Sinds september vorig jaar heeft ze al vier singles uitgebracht, waaronder ‘Crawl’ dat al meer dan 110.00 keer beluisterd is. GINGE wordt vanavond begeleid door het Utrechtse viertal .multibeat, dat tijdens de show laat zien meer dan een backing band te zijn.

Wie bij GINGE even is weggedroomd, wordt na de pauze wakker geschud door Thorbecke IV. Meteen vanaf het eerste nummer ‘Stoppen met Roken’ slingert het trio rond Rinze Voorberg hun felle indiepopliedjes de zaal in. In deze tijd van weinig optredens geeft de band vol gas. Veel nummers komen van het debuutalbum Alles Van Waarde is Weerloos, dat bijna exact een jaar geleden verscheen. Met deze liedjes vertelt Voorberg een persoonlijk verhaal van een eind twintiger, waarin thema’s als religie en depressie een duidelijke rol spelen.

GINGE

Thorbecke IV

Gezien: Club 3voor12 Utrecht september met GINGE en Thorbecke IV, donderdag 24 september 2020 @ dB’s, Utrecht