Sterke start club 3voor12 Utrecht Sterke start club 3voor12 Utrecht

Skumbek, Máni Orrason en Color Bones openden ons nieuwe clubseizoen

, Tekst: Willemijn Denneman | Foto's: Shali Blok

Na een zomerstop werd donderdag het startschot voor ons nieuwe clubseizoen afgevuurd. Afgelopen donderdag speelden Skumbek, de IJslandse singer-songwriter Máni Orrason en het piepjonge Color Bones op onze maandelijkse avond in dB’s. Drie verschillende acts, die er een mooie avond van maakten.

Skumbek won recentelijk Clash of the Titans en opent nu de avond. Het drietal begint mysterieus, met een opbouwende drum in de achtergrond en echoënde stemmen. De voorman draagt een theatrale tekst voor. Het wordt een show vol mysterie. We horen een harde kern van rap en hiphop, versmolten met jazz, rock en poëzie. De woorden worden snel gesproken, het doet denken aan de stemmen achter in je hoofd. Skumbek is creatief met taal en instrumentaal minimalistisch.

Máni Orrason debuteerde op 17-jarige leeftijd met zijn single ‘Fed All My Days’, die in IJsland gelijk in de hitlijsten verscheen. Voor onze neus staat een jongen die zich verschuilt achter een grote bos krullen en zijn gitaar. Hij vertelt over zijn dag, waarna hij zacht getokkel inzet voor zijn eerste nummer. De kwetsbaarheid van zijn stem, het liefelijke gitaarspel en de korte verhaaltjes voorafgaand aan elk nummer zorgen voor een intieme sfeer. De setlist, die hij ter plekke aanpast, bestaat niet alleen uit zijn eigen nummers, maar ook uit twee covers van Bruce Springsteen en The Beatles. Zijn akoestische liefdesliedjes zijn zoet, maar hebben een droevige nasmaak.

De avond wordt afgesloten door het vierkoppige Color Bones uit Utrecht. Een paar uur voor aanvang van de show heeft de band een nieuwe single uitgebracht, die enthousiast wordt ontvangen door het publiek. De half schreeuwende uithalen van de zanger, de stevige gitaarriffs, de pakkende tonen van de toetsenist en de overvloed aan bass zorgen voor een goede dosis energie op het podium. Het zweet druipt van de voorhoofden, de vurige indie wordt door het publiek met veel genoegen ontvangen. Color Bones gaat tot het uiterste.

Gezien: Skumbek, Máni Orrason en Color Bones (bij Club 3voor12), donderdag 28 september 2017 @ dB’s

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht