Vic Willems, Jermain Bridgewater en DJHAGY op oktober-editie Club 3voor12 Utrecht

Een verlengde zomer met een Nederlandstalige singer-songwriter, hiphop en shoegazepop

Redactie 3voor12 Utrecht ,

De oktober-editie van onze maandelijkse showcase-avond Club 3voor12 Utrecht heeft een nogal eclectisch programma. Op donderdag 26 oktober kun je luisteren naar Grote Prijs van Nederland-winnaar Vic Willems, rapper Jermain Bridgewater en shoegazepop van DJ HAGY. Willems en Bridgewater doen op dit moment ook mee met de Popronde. De Club is zoals altijd in dB’s, we beginnen om 20.30 uur en de entree is pay what you want.

Vic Willems

Vic Willems vertelt graag verhalen. Met zijn innemende Nederlandstalige nummers won hij eind 2016 de Grote Prijs van Nederland. Live brengt hij persoonlijke verhalen, samen met zijn band, ergens op het snijpunt tussen lief en woedend en tussen euforisch en onzeker. Altijd ontwapenend en schaamteloos ongecensureerd. De debuut-EP die Willems afgelopen zomer heeft opgenomen verschijnt pas in 2018, maar de liedjes die daarop komen hoor je al op de Club.

Jermain Bridgewater

Jermain Bridgewater maakte de afgelopen tien jaar furore met de hiphopgroep StropStrikkers en als solo-artiest onder de naam J.A.E. Een jaar geleden vertelde hij in een interview dat bij hem een internationale ambitie is gaan branden, door internationale muziekprojecten in Burkina Faso, Gambia en Bosnië. “Door die reizen is het mij duidelijk geworden. Ik heb een nieuwe ambitie gevonden, namelijk dat ik ook in het buitenland op wil treden en met Engelstalig werk bekend wil worden.” In september is zijn debuut EP Take Me To the Bridge verschenen.

DJ HAGY

‘A band, not as you'd expect a DJ’ staat er in de Facebook-bio van DJ HAGY. De band begon in 2014, toen Maurits Hagemans (We Love People in Bearsuits) alleen in zijn studio demo’s begon te schrijven. Met de komst van Floris Hagemans en Tijmen Ruizendaal werd DJ HAGY ook een band met het geluid dat je nu nog hoort: shoegazepop, zoals te horen op de single ‘Stone’. Eind november komt de band met een nieuwe single die ze op de Club misschien wel spelen.

LET OP: Vorige seizoenen startte de avond om 21.15 uur, maar vanaf dit seizoen beginnen we eerder, namelijk om 20.30 uur. Ben op tijd om niks te missen!

Te zien: Club 3voor12 Utrecht oktober met Vic Willems, Jermain Bridgewater en DJHAGY, donderdag 26 oktober 2017, 20.30 uur @ dB’s, Utrecht. Entree is op basis van pay what you want.