Het is een unieke samenwerking tussen tien verschillende muziekopleidingen in Nederland: showcasefestival Hemelbestormers. Tijdens dit festival, dat op zondag 5 maart plaatsvindt in TivoliVredenburg, laten vierentwintig poptalenten zien wat ze in huis hebben. Op deze manier krijgen zij de kans om zichzelf te presenteren aan een groot publiek. Dat zoveel verschillende muziekopleidingen uit Nederland hun krachten bundelen, is een primeur.

“Samen met Arjen Davidse (directeur Conservatorium Haarlem), realiseerde ik me opeens hoeveel muziekopleidingen wij hebben in Nederland. Vroeger hadden we enkel de conservatoria, maar vandaag de dag zijn het er veel meer. Het is zonde dat de opleidingen helemaal geen contact met elkaar hebben”, vertelt Silvia Biemans, projectmanager van het festival. Hemelbestormers moet hier verandering in brengen.  

Elke opleiding heeft een selectie van twee à drie acts gemaakt, variërend van bands tot singer-songwriters en dj-duo’s. Deze acts zullen in TivoliVredenburg op drie verschillende podia spelen (de Pandora, foyer en op één van de pleinen). “Popminded”, zo omschrijft Biemans het muzikale aanbod van de avond.

Naast het feit dat de muziekliefhebber bij Hemelbestormers zijn hart kan ophalen, dient het festival ook als ontmoetingsplek voor jonge artiesten en Nederlandse professionals uit de muziekindustrie. Biemans: “We hebben alle muziekprofessionals uitgenodigd; van platenmaatschappijen tot programmeurs. Per podium hebben we een paar van die muziekexperts aangesteld tot coach. Zij zullen de optredens bekijken en beoordelen. Het festival is voor hen die aan de doorbraak van hun carrière staan."

Hemelbestormers moet een jaarlijks evenement worden. “We hebben alle muziekopleidingen benaderd. Voor sommigen was het te kort dag of kwam het niet goed uit, maar we hebben voor de editie van volgend jaar al toezegging van veertien opleidingen”, aldus de projectmanager.

Opleidingen die meedoen aan de eerste editie van Hemelbestormers:
AMP Rotterdam, Conservatorium Haarlem, Conservatorium van Amsterdam, 
Herman Brood Academie, Nederlandse Pop Academie, Noorderpoort, Rijn IJssel Muziek, Podium Academie ROC van Twente,  PACT Amsterdam (ROC van Amsterdam), Rockacademie Tilburg.

Te zien: Hemelbestormers, zondag 5 maart 2017 van 17.30 tot 22.30 uur @ TivoliVredenburg