3voor12 Utrecht tipt, week 5 3voor12 Utrecht tipt, week 5

WOOT / Paul Sinha + Yung Nnelg / Malibu / Dansu / Barong Family / Boss Hog

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

3voor12 Utrecht tipt, week 5

WOOT / Paul Sinha + Yung Nnelg / Malibu / Dansu / Barong Family / Boss Hog

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Al zin in het weekend? Dat duurt nog een paar dagen, maar we hebben alvast een selectie gemaakt uit de live-optredens op de Utrechtse podia waarmee je van woensdag tot en met zondag onder de pannen bent. De genres variëren van hiphop tot grotestadsblues en alles wat daartussen zit. Alle informatie vind je in het artikel.

Wie: WOOT
Wat:  blues(rock), pop en elektronisch
Wanneer: woensdag 1 maart 2017 (20.30 uur)
Waar: Stathe
Schade: € 5

De Haagse elektronische rockband WOOT heeft al een indrukwekkend CV. Na het winnen van de Grote Prijs van Nederland stonden ze op toonaangevende festivals als SXSW, Reeperbahn, Crossing Border en Eurosonic Noorderslag en werd de band uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Na twee EP’s gemaakt te hebben koos de band voor een nieuwe muzikale koers. Samen met producer Wieger Hoogendorp (Caro Emerald) werd de EP JUNO opgenomen. Het resultaat is een 5-tracks tellende EP die naar eigen zeggen klinkt als een mix van Jim Morrison (The Doors) en Disclosure.


Wie: Paul Sinha + Yung Nnelg + De Grote Levi & Dias Show + BeganieBeatz + in de nacht: Dr. Moon + DJ EZD
Wat: Hiphop Saved my Life
Wanneer: donderdag 2 maart 2017 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: vanaf 20.00 uur: €7,50 voorverkoop en €10,00 aan de deur. Vanaf 23.00 uur: €5,00

De Herman Brood Academie en EKKO presenteren dit voorjaar op vier donderdagen 8 uur lang het allerbeste van nu én straks op hiphopgebied. Je ziet talentvolle jonge Nederlandse rappers en verrassende producers. Op de eerste editie staan Paul Sinha en Yung Nnelg en de producers De Grote Levi & Dias Show en BeganieBeatz. Als de nacht aanbreekt draaien Dr. Moon en DJ EZD de sickste beats en de fijnste hiphop classics.


Wie: cassette releaseparty Malibu + Figgie + Glitterkots en de Nasmaak
Wat: slacker-hiphop
Wanneer: vrijdag 3 februari 2017 (20.30 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 8

Malibu komt voor de helft uit Tilburg en de helft uit Utrecht. De bandleden hebben een verleden in bands met stijlen van pop tot hiphop tot punk. Alles bij elkaar resulteert dat in eigenzinnige nummers en een aanstekelijke band op het podium. Zelf zeggen ze er over: “Malibu doet denken aan vergeelde vakantiefoto’s uit de jaren ’60. Aan clips op TMF van rappers in een zwembad én aan een Lamborghini die staat te verroesten in Tilburg Noord.” De band neemt maar liefst twee supports mee: Figgie, de Nederlandstalige band rond Paul Scheenstra, en Glitterkots en de Nasmaak, dat “genadeloos brekende en brakend harde beats met noisy soundscapes maakt”.


Wie: Dansu + Jo Marches
Wat: electro-pop
Wanneer: zaterdag 4 maart 2017 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 10

Dansu is een Nederlands electropop trio met een basiskamp in Tokyo. De relatie met Japan is sowieso innig want hun platenmaatschappij komt daar ook vandaan. Op de eerste singles 'Lost in the City' en 'Do Do Do' hoor je aanstekelijke neo-pop grooves. De show in EKKO is de enige in Nederland. Support komt van Jo Marches, het geesteskind van de Utrechtse songwriter Johanneke Kranendonk. Met haar band beweegt ze zich in het schemergebied tussen Tame Impala, Lykke Li en Portishead. Check single 'The Night' en de EP Silver & Gold, die afgelopen november verscheen.


Wie: Barong Family: Cesqeaux, Mike Cervello, The Galaxy, Fountain Of Youth
Wat: trap, bass, moombahton
Wanneer: zaterdag 4 maart 2017 (23.59 uur)
Waar: TivoliVredenburg Pandora
Schade: € 13

Barong Family is het label van Yellow Claw en verzorgt zaterdag een avond vol trap, bass, moombahton en andere gierende beats. Op het podium staan de ervaren beatmakers Cesqeaux en Mike Cervello, Arjen Lubachs duo The Galaxy en het Amersfoortse Fountain Of Youth. Let’s Go!


Wie: Boss Hog
Wat: grotestadsblues
Wanneer: zondag 5 februari 2017 (19.30 uur)
Waar: De Helling
Schade: € 12

Jon Spencer is van meerdere markten thuis. Het bekendst is hij met zijn Blues Explosion maar samen zijn echtgenote Cristina Martinez zit hij sinds 1989 ook al in de New Yorkse punkbluesband Boss Hog.  Het laatst album van de band verscheen in 2000. In de tussenliggende jaren werden er wel shows gespeeld maar pas in 2016 verscheen een nieuwe EP, Brood Star, en dit jaar komt het album Brood X uit. Het duo zorgt samen met de andere bandleden voor een portie smerige grotestadsblues.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht