Kort Utrechts Popnieuws Week 6 Kort Utrechts Popnieuws Week 6

Amber Arcades, Oskamp, The Bakery, Onegg, LE:EN PLAY, The Royal Engineers en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 6

Amber Arcades, Oskamp, The Bakery, Onegg, LE:EN PLAY, The Royal Engineers en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We worden overstelpt met muzieknieuws, persberichten en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een bomvolle editie met onder andere Amber Arcades, Oskamp, The Bakery, Onegg, LE:EN PLAY en The Royal Engineers.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Nieuwe single Amber Arcades
2016 was een erg goed jaar voor Amber Arcades en dit jaar begint ook weer lekker met de felle nieuwe single ‘It Changes’, waarop het ingetogen geluid van eerdere nummers lijkt losgelaten.


Oskamp brengt eerste nummer van nieuw album uit
Oskamp heeft een nieuwe single uitgebracht. ‘Doe Maar Rustig’ is het eerste nummer van het nieuwe album dat Joost Oskamp en Ferry van der Groep opgenomen hebben.


The Bakery begint met ‘The Bakery invites …’
Het Utrechtse platenlabel The Bakery start binnenkort een nieuw terugkerend evenement. Onder de naam ‘The Bakery invites…’ organiseren ze per editie twee avonden op de twee locaties. Op beide avonden spelen bands die niet uit die regio komen en zich zo aan een nieuw publiek kunnen presenteren. Een soort uitwisseling dus. De eerste avond vindt plaats op donderdag 6 april 2017 in ACU in Utrecht, met een Amsterdamse line-up: Surf Aid-Kit, Mademoiselle en Ego Dreams. De tweede avond is exact een week daarna (13 april 2017) in OT301 in Amsterdam, en dan dan spelen er drie Utrechtse acts: Ziggy Splynt, Mango Zabba en Duke John.

Utrechtse band Onegg componeert wederom soundtrack voor film
De Utrechtse band Onegg heeft de soundtrack gecomponeerd voor de korte film The Death of a Polish Princess die later dit jaar verschijnt. Het is al de tweede film waarvoor het duo de soundtrack verzorgt. Eerder maakte Onegg de muziek voor de prijswinnende 2Doc De Lengte van Liefde (Anna Peeters, 2016). In The Death of a Polish Princess wordt vrijwel niet gesproken. Terwijl de krachtige beelden voor zich spreken, zorgt de subtiele, minimalistische soundtrack van Onegg ervoor dat je in een vervreemdend sprookje terecht komt. De tweekoppige formatie maakt harmonieuze elektronica met analoge synthesizers en drumcomputers. Geen techno, maar wel dansbaar. Dinsdag 7 februari is de crowdfundingcampagne voor de film gestart op Voordekunst.nl.

Pierre et les Optimistes op eerste editie van LE:EN PLAY
Op zondag 12 februari start restaurant LE:EN met het nieuwe concept LE:EN PLAY, een maandelijks gratis zondagmiddagprogramma met muziek, film, theater en andere kunstvormen. Op de eerste editie staan DJ Splinter en Pierre et les Optimistes. Tussen 15.00 en 18.00 uur kun je neerploffen op de banken van LE:EN en genieten van het ultieme zondagmiddag gevoel. Laat je die dag meevoeren door de gypsy jazz sounds van Pierre et les Optimistes en de platencollectie van DJ Splinter. Binnenkort start restaurant DADHU, dat van dezelfde eigenaar is, met een identiek concept onder de naam BADHU PLAY.

Video: ‘Hit It & Do It Again’ van The Royal Engineers
Na een optreden op het vermaarde Sundance Festival in het voorprogramma van Andy Frasco reisde de Utrechtse band The Royal Engineers in januari door naar het besneeuwde berggebied van Utah voor de videoshoot van 'Hit it & Do it again'. Om het unieke landschap op de video te krijgen moest de band in de vrieskou met bevroren gitaren en apparatuur urenlang op een ijsvlakte staan.


‘Hallo Maandag’ nieuwe single Spinvis
“Ik wilde eigenlijk iets vierkants, abstracts maken”, vertelde Spinvis vorige week tegen onze collega’s van 3voor12. Maar vierkant is zijn nieuwe single ‘Hallo Maandag’ niet geworden. Het nummer staat op zijn nieuwe album Trein, Vuur, Dageraad dat op 28 april verschijnt. Op donderdag 16 februari speelt Spinvis in de Stadsschouwburg in Utrecht, als onderdeel van zijn theatertour, en op 16 mei in TivoliVredenburg.


In aanloop naar debuutalbum releast Container elke week een track
Over twee maanden verschijnt het debuutalbum van de Utrechtse post-stonerband Container. In acht weken daar naartoe zet de band iedere week een nummer online. Het eerste uit de reeks is de titeltrack ‘Mountains of Gaia’, dat het verhaal vertelt van een schaapherder en zijn grote kudde schapen en geiten, voor wie opeens een mooie vrouw verschijnt wiens magische voetstappen hij begint te volgen.


Video: ‘Back2Basic (B2B) ft. Crooks & Brakko’ van ThoMassinK
In de vorige editie van het korte Utrechtse popnieuws zag je de video voor ‘Top of the World’ van de Utrechtse G-Funk artiest ThoMassinK. Hij heeft niet stilgezeten want deze week is de vierde track van de Stripclub EP als video verschenen. Op ‘Back2Basic (B2B)’ hoor je Crooks en Brakko.


Video: ‘De Jongen vd Winkel’ van Cos
‘De Jongen vd Winkel’ is de nieuwe single van de Utrechtse rapper Cos.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht