Kort Utrechts Popnieuws Week 5 Kort Utrechts Popnieuws Week 5

Blaudzun, Kim Janssen, Black Sun Empire, Tantu Beats, OBESE, Bloodgod en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 5

Blaudzun, Kim Janssen, Black Sun Empire, Tantu Beats, OBESE, Bloodgod en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We worden overstelpt met muzieknieuws, persberichten en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een bomvolle editie met onder andere Blaudzun, Kim Janssen, Black Sun Empire, Tantu Beats, OBESE en Bloodgod.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Video: 'Press On (Monday's Child)' van Blaudzun
Twee weken geleden verscheen de nieuwe single van Blaudzun, 'Press On (Monday's Child)'. Sinds deze week is er ook een video, opgenomen in zijn geboortestad Arnhem.


Black Sun Empire en Noisia werken samen op ‘The Veil’
|
Het Utrechtse Black Sun Empire en het Groningse Noisia zijn ieder voor zich grote namen in de nationale en internationale drum 'n bass-scene. Maar ze werken ook samen op de deze week verschenen single 'The Veil'.


Tantu Beats levert beat voor Amerikaanse rapper Artist Noir
Op zijn nieuwe track Sensei werkt de uit LA afkomstige rapper Artist Noir samen met Famous Dex. Wat interessant is, is dat de beat voor het nummer geleverd is door de Utrechtse producer Tantu Beats. Beluister de track hier.


Mister and Mississippi brengt eerste single van derde album
Op 7 april verschijnt Mirage, het derde album van Mister and Mississippi. Vorige week heeft de band de eerste single ‘Lush Looms’ uitgebracht. Het nieuwe album laat een ander geluid horen: er klinken Roland-synths uit de jaren ‘80, en een knipoogje naar de Chorus-gitaarlijntjes die je ook wel bij The Cure hoort. Gitarist Tom Broshuis vertelde daarover tegen de collega’s van 3voor12: ‘Ja, en ik heb heel veel klassieke scifi-films gekeken! 2001: A Space Odyssey, Blade Runner, Alien: het is een thema dat echt terugkomt op de plaat.’


‘Gouldians’ nieuwe single van Kim Janssen
Aan het begin van dit jaar gaf Kim Janssen een voorproefje van zijn nieuwe album in de vorm van een live-video van het nummer ‘Cousin’. Nog geen maand later is er een nieuwe single, ‘Gouldians’. Janssen presenteert zijn album op 31 maart 2017 in De Helling.


Video: ‘Top of the World’ van ThoMassinK, Bon Sjef, Lada Mursee, Phill Ballins
'Top Of The World' is de nieuwe single van de Utrechtse G-Funk artiest ThoMassinK. De track waarop wordt meegedaan door Bon Sjef, Lada Mursee en Phill Ballins, is afkomstig van de EP Stripclub. De video bij het nummer is deels geschoten in Californië en deels in zijn thuisstad Utrecht.


DJANGUS wint het Geheim van Starsound
Op zaterdag 21 januari vond de finale plaats van bandwedstrijd het Geheim van Starsound. Zes bands stonden in de finale: The Goodlife Gentlemen, DJANGUS, Rain Nation, Nothing in Common, Kurt Rosa en Jet B. Na het juryberaad bleek dat de overwinning voor DJANGUS was, Rain Nation ging er vandoor met de publieksprijs.

‘Trap’ is de nieuwe single van Galleons
De Utrechtse folkband Galleons heeft deze week de nieuwe single ‘Trap’ uitgebracht. In het begin van april doet de band een korte tour door het Verenigd Koninkrijk. Voor die tijd kun je ze nog zien in Strowis aan de Boothstraat, op zondag 12 februari.


Bloodgod komt met nieuwe EP ‘Catharsis’
De Utrechtse metalband Bloodgod brengt op 15 maart zijn nieuwe EP Catharsis uit. De band, die bestaat uit leden die hun sporen verdien(d)en in Hymir, Disquiet, Player (Slayer-tributeband), Nuestros Derechos en Agents of Entropy, heeft de vijf nieuwe nummers opgenomen en gemixt in de Mass Audio Studio in Utrecht. Het door door Lisa Röttjers gemaakte artwork op de voorkant van de EP verwijst naar ‘t Schrickelik Tempeest, de brute storm van 1 augustus 1674 die de bisschoppelijke kathedraal in de thuisstad van de band verwoestte. ‘t Schrickelik Tempeest is tevens het enige Nederlandstalige nummer op de release. Bekijk als voorproefje alvast de lyric video van openingsnummer ‘Valar Morghulis’.


Zanger van OBESE stopt ermee
De Utrechtse stoner/sludge-band OBESE moet het binnenkort zonder zijn zanger Koos Weel doen. Behalve zanger van OBESE is Weel ook kunsthistoricus. Toen hij onlangs een aanbod kreeg om full-time aan de slag te gaan in de kunst- en antiekwereld kon hij die kans niet laten lopen. Weel is in februari nog twee keer te zien met de band, onder andere op de eerste editie van Doomstad, op vrijdag 17 februari in EKKO. De band is inmiddels op zoek naar een nieuwe zanger.

Video: ‘Roll With The Punches’ van Eve McKing
‘Roll With The Punches’ is de eerste single van de Utrechtse countrychick Eve McKing. Op donderdag 2 maart presenteert McKing haar nieuwe nummers in dB’s, onder de noemer The Fired Up Show. De entree is gratis.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht