Kort Utrechts Popnieuws Week 2 Kort Utrechts Popnieuws Week 2

The Brave, Aafke Romeijn, Ziggy Splynt, Danibal, Cinetoon, Stan Forebee en Broodbox

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 2

The Brave, Aafke Romeijn, Ziggy Splynt, Danibal, Cinetoon, Stan Forebee en Broodbox

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We worden overstelpt met muzieknieuws, persberichten en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met The Brave, Aafke Romeijn, Ziggy Splynt, Danibal, Cinetoon, Stan Forebee en Broodbox.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

The Brave is terug uit een lange winterslaap
Na een wervelwind aan shows in 2012, een plek in de finale van Utrechts meest prestigieuze bandwedstrijd Clash Of The Titans, een plaats op de 3voor12 Hollandse Nieuwe en het uitbrengen van een tweede EP in 2013 werd het stil rond het punk-rock‘n’roll-kwartet The Brave. Maar ze zijn terug. In augustus speelde de Utrechts/Amsterdamse band zijn eerste show in 2,5 jaar tijd en dit jaar gaan ze hun debuutalbum opnemen. Op 11 februari spelen ze in Xinix in Nieuwendijk, samen met St. Tropez.

Aafke Romeijn bij Nooit meer Slapen
Afgelopen week was Aafke Romeijn een uur lang te gast bij het VPRO radioprogramma Nooit Meer Slapen. Gastheer Pieter van der Wielen sprak onder andere met Romeijn over muziek en over haar debuutroman ‘Concept M’.


Ziggy Splynt presenteert tweede single van laatste EP
Afgelopen week heeft Ziggy Splynt de lyric video gepresenteerd voor ‘Worker's Wollow’, de tweede single van de nieuwe EP & Procreate.


Danibal op nieuwe editie van Cinetoon
De Utrechtse Vechtclub XL presenteert op 22 januari een nieuwe aflevering in de bijzondere Cinetoon-serie. De derde editie van dit audiovisueel programma heeft als thema ‘Het Lichaam’; je kunt weer rekenen op fascinerende films van grote namen en jonge makers en verrassende muziek van de Utrechter Danibal. Cinetoon is een regelmatig terugkerend programma dat elke aflevering een serie korte films biedt rond een thema. Een artiest of ensemble begeleidt de stille films, of reageert tussen de projecties door op de beelden. Daarnaast zijn er altijd films met de originele soundtrack. De middagen sluiten altijd af met nog een korte set van de artiest of band. De stille films tijdens deze editie worden begeleid door Danibal. Deze Utrechtse muzikant laat een rijk spectrum aan klanken horen met mondharpen en keelzang. Hij sluit het programma af met een eigen set, waarin hij laat horen dat zijn verrassende instrumentarium hoogst serieus kan worden genomen. De zaal gaat open om 15.00 uur en het programma begint om 15:30 uur. Entree is 10 euro, op vertoon studentenpas 6 euro

Stan Forebee maakt op Utrecht geïnspireerde mix voor Cycle Me Home
Muzikant Stan Forebee woont inmiddels in Sydney maar dat betekent niet dat thuisstad Utrecht uit zijn hoofd en hart is verdwenen. Toen collectief Cycle Me Home hem vroeg om een op zijn thuisstad geïnspireerde guestmix te maken kon hij niet anders dan ja zeggen. Cycle Me Home is een documentaire/road movie project dat verschillende fietstochten door Europa organiseert. Hun doel is om zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren samen de fiets te pakken en op roadtrip te gaan. Met deze serie guestmixes proberen ze ook de mensen thuis een imaginaire fietstocht ervaring te bieden, alsof je een tocht maakt door Utrecht.


Nieuwe Broodbox online
BROODBOX is een periodieke nieuwsbrief waarin eerste- en tweedejaars studenten van de Herman Brood Academie talenten uit hiphop en dance presenteren. In de tweede editie vind je onder andere een gesprek met Mijndert Rodolf (dance marketeer bij 013, voorheen Fotosynthese), freshman of the month Mesto, een release agenda met veelbelovende artiesten, de soundcloud van de maand van BANGANAGANGBANGERS en nog veel meer.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht