Het is vrijdag alweer 5 mei en dat betekent dat Bevrijdingsfestival Utrecht er weer aankomt. Zoals ieder jaar is er weer een fantastische line-up. Weet je nog nog niet welke bandjes je wilt zien? Geen zorgen, wij helpen je graag met vijf tips.

Remy van Kesteren

Wees op tijd, want de openingsact van de main stage wil je niet missen. Wellicht een gewaagde keuze om Remy van Kesteren op het hoofdpodium te zetten, maar de harpist kreeg het op Best Kept Secret al voor elkaar om de tent van podium Three tot de nok te vullen. Het geluid van zijn harp, vergezeld door onder andere verschillende blaasinstrumenten en viool, zal een prachtige start zijn van Bevrijdingsfestival Utrecht. 

Jo Goes Hunting

Een band die je absoluut live gezien moet hebben, is het Rotterdamse Jo Goes Hunting. Frontman Jimmy Jo Hueting kan met bijna elk instrument wel overweg, maar zit het liefst achter zijn drumstel. Samen met een dynamische live band ontstaan shows vol verrassingen. Verwacht avantgardische popmuziek met spacende gitaren en donkere synthesizers, waarin je wordt meegezogen. 

CUT_

Blijf na Jo Hunting vooral hangen bij de Sena Performers Stage voor band CUT_. Volledig onverwacht ging hun cover van Stromae’s Papaoutai viral, terwijl het eigenlijk ontstaan was voor een schoolopdracht van het Conservatorium van Amsterdam. Het duo bracht daarna nog verschillende eigen nummers uit, waaronder hun nieuwste single ‘Undertow’. De muziek is een combinatie van popmuziek en donkere electro, live vergezeld met visuals voor een complete show. 

Indian Askin

Een festival is geen festival als er geen keuzes gemaakt moeten worden. Zo valt er ook te kiezen voor Indian Askin, de kersverse winnaar van de Edison voor Beste Nieuwkomer. Afgelopen zomer stonden ze al op Best Kept Secret, Zwarte Cross en Lowlands, maar op 5 mei zijn ze in Utrecht te bewonderen. Brutale punkrock in een modern jasje en een fenomenaal live-optreden, dat is waar Indian Askin voor staat. 

45ACIDBABIES

Je kan echter ook kiezen voor 45ACIDBABIES. Deze band, gevormd op de Herman Brood Academie, is toch wel Utrechts trots. Ze shockerden onlangs nog half Nederland bij De Wereld Draait Door, want beschaafd zijn deze jonge punkers niet. Harde gitaren, vervormde alienstemmen en onthoofde babypoppen, niets is te gek. Een ding is zeker, stilstaan en toekijken is onmogelijk bij deze band. Er zal gedanst worden!