A Day In The Forest biedt volle wintereditie

Artiesten 035-scene komen wederom met eigen festival

Tekst: Joris Postulart ,

Elkaar hun nieuwe muziek laten horen, dat was en blijft de insteek van het door bevriende muzikanten georganiseerde festival A Day In The Forest. Zondag 7 februari is het weer raak op landgoed De Paltz in Soest. Voor deze tweede wintereditie gaan diverse artiesten weer een bijzondere samenwerking aan.

Traditiegetrouw zetten de artiesten speciaal voor dit festival een unieke show in elkaar die perfect aansluit op het decor van De Paltz. Zo gaan postrockers Aestrid de bühne op met singer-songwriter Samantha Whates, doet multiblazer Marc Alberto (o.a. Jett Rebel & Willem Wits) voor het eerst een soloshow en slaat Michielen (het soloproject van gitarist Michiel van de Weerd van De Koorts) de handen ineen met vriend en dichter Robert van Laar. Ook de relatief ‘grote jongens’ uit de 035-scene komen bijzondere optredens doen: onder andere Lucas Hamming, IX en Willem Wits staan op het affiche.

A Day In The Forest wordt georganiseerd door de artiesten zelf, wat altijd een unieke sfeer oplevert. De entree is gratis, maar je betaalt wat je kunt missen (Pay What You Can). Zo hoopt de organisatie uit de kosten te komen en onkosten voor artiesten te kunnen betalen. Versnaperingen, fris en thee zijn er in overvloed, maar alcohol mag er niet verkocht worden op het festival. Geen nood: zelf meegebrachte alcohol is van harte welkom op het terrein. Ook aan de (wat lastige) bereikbaarheid van het festivalterrein is gedacht: er rijden gratis pendelbussen vanaf station Soest-Zuid. Op de fiets is het terrein ook goed te bereiken.

Naast bovengenoemde artiesten komen ook The Badger and the Bass, Roos Blufpand, Bonnefooi, Brother Brother, Amber Gomaa, Kobra Ensemble, Edith Leerkes, Rikkert, Yori Swart, Tenfold en Waterlelyck hun kunsten vertonen. Dit belooft alvast een sfeervol hoogtepunt van deze winter te worden.

Te zien: A Day in the Forest, met o.a. Aestrid, Lucas Hamming en Willem Wits, zondag 7 februari @ Landgoed De Paltz (in samenwerking met het Herman van Veen Arts Center), Soest