Elektronische editie Club 3voor12 Amersfoort voor de fijnproevers

Van wegdromen tot bubbling op synthgedreven avond in Fluor

Tekst: Marc van der Laan / Foto’s: Sara Bosch ,

Of het aan de post-sinterklaasdip, het mistroostige weer, andere spannende evenementen op dezelfde dag of de elektronische line-up lag, weten we niet, maar feit is dat de derde Amersfoortse Club 3voor12-editie niet heel goed bezocht was. En dat ondanks een tip op nu.nl en - belangrijker - een mooi programma met Jo Marches, lokale held Qbical en een dj-set van Fountain of Youth.

Jo Marches


Opener op deze editie is Jo Marches, de synthpopband rond de Utrechtse Johanneke Kranendonk. In zijn relatief korte bestaan heeft de band al redelijk wat op zijn conto staan met onder andere deelname aan Popronde, een aftershow bij PJ Harvey in de HMH en de release van debuut-EP Silver & Gold vorige maand. Omdat de bandleden ervaren muzikanten zijn die ook bij andere bands meespelen, is het soms wel even improviseren. Vanavond doen ze het bijvoorbeeld zonder drummer Thomas Bosveld, die in Stathe meespeelt met Echo Movis. Bassist Max Abel neemt de honneurs waar met een elektronisch drumpad en bekken. Deze verandering zorgt voor een intiemere set dan ze normaal spelen, waarin single ‘The Night’ en het langzame en melancholische ‘PB’ tot de hoogtepunten horen. Een fijn begin van de avond.

Qbical


“Wie dacht dat dj’s alleen maar een USB-stick inpluggen en vervolgens niks meer doen moet nog maar even goed kijken” of iets van gelijke strekking zegt Qbical aka Raymond van Baal, nadat hij snel na het begin van het eerste nummer tegen wat technische problemen aanloopt. Na een interventie van de technicus en een herstart van de laptop blijkt drie keer ook in dit geval scheepsrecht en kan de Amersfoortse producer beginnen. “Specializes in the weird, wonderful but most of all melodic side of techno and house” staat er op zijn Facebook-pagina. Een treffende omschrijving want met toetsen, sampler en laptop zorgt Qbical voor een dansbare, melodieuze en warme set met voldoende scherpe randjes om spannend te blijven. Had best langer dan dat ene half uurtje mogen duren.

Fountain of Youth


Het slotakkoord van deze Amersfoortse Club 3voor12-editie is voor Fountain of Youth, een relatief nieuw project van de Amersfoorters Yung Felix en Tellem. Samen maken ze opbeurende, melodieuze popliedjes met lichte bubbling/invloeden. In het afgelopen jaar verschenen al drie EP’s en in september vertelden ze ons dat in 2017 een album moet verschijnen. Vanavond echter geen optreden met louter eigen werk maar een dj-set van Yung Felix, waarin de heetste danshits van dit moment langskomen. Tellem voegt daar vocals aan toe, maar is vooral een mc die de jonge kids, die inmiddels voor het podium aan het dansen zijn, nog wat extra opzweept


Gezien: Club 3voor12 Amersfoort #3 met Jo Marches, Qbical (live) en Fountain of Youth (dj-set), donderdag 8 december 2016 @ Fluor, Amersfoort