3voor12/Utrecht tipt, week 35

Frankie Cosmos + NOBUNNY + Lief festival + Lit + Figgie + Uitfeest

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Aanstaande zondag start het nieuwe Utrechtse Culturele seizoen met het traditionele Uitfeest. Er is die dag van alles in de stad te beleven, en zeker ook veel popmuziek. Daarvoor kun je echter ook al in podia of evenemententerreinen terecht. Wij tippen Frankie Cosmos, NOBUNNY, Lief festival, Lit en Figgie.

Wie: Frankie Cosmos + DC Schneider
Wat: anti-folk
Wanneer: donderdag 1 september 2016 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 9

Frankie Cosmos is geen persoon maar de band rond singer-songwriter Greta Kline. Tot 2011 speelde Kline onder het pseudoniem Ingrid Superstar, waarmee ze via bandcamp talloze zelf opgenomen albums uitbracht vol melodische anti-folk. Sinds 2011 is ze echter met band actief onder een nieuwe naam. Frankie Cosmos dus. Begin april verscheen het tweede album van de groep vol indie-folk/-pop liedjes met de humoristische gedachtekronkels van Kline.


Wie: Nobunny + Pookie & the Poodlez + Mojitas
Wat: lijpe rock ‘n roll
Wanneer: donderdag 1 september 2016 (20.30 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 10 vvk, € 12 aan de deur

dB’s heeft donderdag een exclusief optreden van NOBUNNY, volgens de aankondiging “het lijpste rock ’n roll konijn van deze aardkloot”. Ook op het affiche staan Pookie & his Poodlez: powerpop rock ’n roll met leden van Hunx & his Punx. Er is ook een primeur: het allereerste optreden van Mojitas, twee meiden en een man die je kent uit de Utrechtse muziekscene en die met hun drie akkoordenpop en aanstekelijke koortjes The Muffs naar de kroon schijnen te steken. Op die eerste show releasen ze ook meteen een EP, met als titel Black Sheep.


Wie: Gaiser + Sandrien + De Sluwe Vos + Cari Lekebusch + Juan Sanchez en veel meer
Wat: Lief festival
Wanneer: zaterdag 3 september 2016 (13.00 uur)
Waar: Recreatieterrein Strijkviertel, Utrecht
Schade: € 39,50

Lief festival neemt aanstaande zaterdag recreatieterrein Strijkviertel over. Je vindt er een keur aan artiesten en genres: techno, deep-/techhouse, house, disco en funk. Daarnaast zijn er op het festivalterrein ook allerlei speelse verrassingen en bijzondere installaties.


Wie: Figgie
Wat: Nederlandstalige indiepop
Wanneer: zaterdag 3 september 2016 (21.30 uur)
Waar: Stathe
Schade: gratis

Figgie is een vierkoppige band uit Utrecht die is gevormd rondom de muziek en teksten van Paul Scheenstra. In zijn Nederlandstalige nummers kijkt Scheenstra met grote ogen naar zijn omgeving.


Wie: LIT #3: Abstract + David Ghetto + Bankers + Jayhem
Wat: hiphop
Wanneer: zaterdag 3 september 2016 (23.00 uur)
Waar: Fluor
Schade: € 7,50 vvk, € 9,50 aan de deur

Na twee succesvolle edities voor de zomer presenteert hiphopavond LIT op de 3e editie Abstract (aka The President), David Ghetto en de resident-dj’s Bankers en Jayhem.


Wie: Blackie & The Oohoos + Mary Fields + Lucky Fonz + Gallowstreet +
Wat: Uitfeest Utrecht
Wanneer: zondag 4 september 2016 (vanaf 12.00 uur)
Waar: diverse locaties
Schade: gratis

Het Utrechts Uitfeest is niet alleen de start van het nieuwe culturele seizoen maar ook de eerste Culturele Zondag na de zomer. Er is van alles te beleven op het gebied van dans, theater, film, beeldende kunst én ook muziek. In een ander artikel hebben we het hele programma op het gebied van popmuziek op een rij gezet, maar onthoud alvast dat je onder andere naar Blackie & The Oohoos , Mary Fields , Lucky Fonz, Gallowstreet en Jorn ten Ham kunt kijken. Allemaal gratis ook!