3voor12/Utrecht tipt, week 34

Apache / Palmbomen / Potman Jr. / Stimming / SPOEL / Gun Outfit

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Zo, Lowlands is achter de rug en de sportzomer is voorbij. Voldoende tijd om weer een paar shows in Utrecht en omgeving te bezoeken. We hebben zes tips voor jullie verzameld, variërend van een avond garage en rock ‘n roll in dB’s tot dansen bij Stimming in TivoliVredenburg. Enjoy!

Wie: Apache + Big Tits + Slick!
Wat: Burger Records garage rock ‘n roll special
Wanneer: woensdag 24 augustus 2016 (20.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 10

Voor alle liefhebbers van Ty Segall, Thee Oh Sees en consorten presenteert dB’s op woensdagavond drie garage rock ’n roll en punk bands van het fameuze Amerikaanse label Burger Records. De vier mannen van Slick! spelen rock ’n roll met een hele flinke scheut glamrock! Apache speelde al eerder in dB’s en rockt zoals rock bedoeld is, met een aanstekelijke podiumpresentatie als bonus. Big Tits bestaat uit Joey Genovese, Melty (van Warm Soda), Papi en Casy en mengt fuzzy, garage, glam en pop. Even knallen op een woensdag, geen probleem toch?


Wie: Metrico+ release party met Palmbomen
Wat: elektronisch
Wanneer: vrijdag 26 augustus 2016 (18.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: gratis

De Utrechtse game-ontwikkelstudio Digital Dreams brengt op 23 augustus zijn langverwachte nieuwe game Metrico+ uit, en viert de release in EKKO. De game is deze avond speelbaar. Daarnaast is er in de vooravond muziek van producer Palmbomen, die heeft meegewerkt aan de soundtrack van Metrico+. Na de release party kan er verder gedanst worden op allerlei fijns van Bordello A Parigi en 030303. Toegang is gratis.


Wie: Potman Jr.
Wat: singer-songwriter
Wanneer: zaterdag 27 augustus 2016 (20.00 uur)
Waar: Kargadoor
Schade: € 5

De Utrechtse singer-songwriter Potman Jr. presenteert zaterdag zijn debuutalbum Next of Kin. Op het album wordt meegewerkt door Tommy Ebben, Kim Janssen en de muzikanten van Crimson Inc. Support komt deze avond van Tommy Ebben.


Wie: TOTEM: Stimming (live), Tsepo, Guido de Beer & Koen Roelofsen
Wat: minimal/techhouse/techno
Wanneer: zaterdag 27 augustus 2016 (23.00 uur)
Waar: TivoliVredenburg
Schade: vanaf € 12,50

Na eerder edities in De Helling en de Mancave sluit clubnacht TOTEM de zomer af in TivoliVredenburg. Headliner is de Hamburgse producer Stimming die zijn nieuwe album Alpe Lusia presenteert, vol next level minimal en techhouse. Daarnaast is er melodische house/techno van de Amsterdamse dj Tsepo. Collega-dj’s en TOTEM-grondleggers Guido de Beer (SEKOIA) en Koen Roelofsen (Gras Nachtbarn) maken de line-up compleet.


Wie: The Indien + Duijf + Tamara Woestenburg + Day Fly en meer
Wat: muziek + theater + poëzie
Wanneer: zondag 28 augustus 2016 (14.00 - 20.00 uur)
Waar: Werk aan het Spoel, Culemborg
Schade: € 17,50

“Tegendraads en charmant” vonden we de eerste editie van festival SPOEL. Dit weekend vindt de tweede editie van het festival plaats en als we het goed zien is er naast veel popmuziek nog meer ruimte voor theater en poëzie. We kijken echter vooral naar het muzikale programma en daarin vind je onder andere The Indien, Duijf, Tamara Woestenburg, Day Fly en Michael Prins. SPOEL wordt trouwens gehouden op Werk aan het Spoel, een prachtige locatie die onderdeel is van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Check vooraf de route.


Wie: Gun Outfit + Reiger
Wat: noisy liedjes
Wanneer: zondag 28 augustus 2016 (15.30 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 8

Gun Outfit komt uit Olympia, in de staat Washington (thuisstaat van K-Records). De band rond Dylan Sharp en Carrie Keith heeft zijn wortels in de hardcore, maar schrijft tegenwoordig noisy liedjes in een dromerig, impressionistisch jasje. Referenties zijn Kurt Vile, Woods, Beach Fossils, Mazzy Star en Sonic Youth. Pitchfork approved. Support komt van het Utrechtse Reiger, dat zijn eerste live-show speelt. Binnenkort lees je op onze site meer over Reiger maar we kunnen al vertellen dat het de nieuwe band is van meestergitarist Mathijs Peeters (The Gasoline Brothers). In Reiger brengt hij zijn eigen liedjes met support van Robin van Saaze (Robbing Banks), Diets Diekstra (Johan) en Otto de Jong (Knalland, Ode to the Quiet). Naar verluidt heeft Peeters vanavond de eerste EP bij zich.