3voor12/Utrecht tipt, week 33

Jason Isbell / One Louder / Soulwax / A Lazy Weekend XL / Good Charlotte

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Na een paar weken rust zijn de Utrechtse poppodia langzaamaan weer aan het opstarten. De agenda is nog niet vol, maar er zitten al zeer interessante shows tussen, waaronder die van Jason Isbell en Soulwax. Ook als je niet naar Lowlands gaat, hoef je je niet te vervelen. We tippen vijf shows.

Wie: Jason Isbell + The Fire Harvest
Wat: americana / slowcore
Wanneer: woensdag 17 augustus 2016 (19.00 uur)
Waar: TivoliVredenburg, Grote Zaal
Schade: € 15

Jason Isbell speelde lang in de bekende southern rockband Drive-By Truckers maar zijn reputatie als soloartiest begint die van zijn voormalige band behoorlijk te benaderen. Isbell haalt zijn inspiratie bij Bob Dylan en OOR noemt hem ‘de Bruce Springsteen van de countrymuziek’. Met zijn laatste album Something More Than Free won hij dit jaar maar liefst twee Grammy’s: voor beste americana album en voor beste american roots song (voor het nummer: '24 Frames'). Live staat hij zijn mannetje ook (check de video hieronder). Support komt van de Utrechtse slowcoreformatie The Fire Harvest, wiens laatste album is geproduceerd door Daniel Romano.


Wie: One Louder: Strung Out + A Wilhelm Scream + Antillectual
Wat: punkrock
Wanneer: donderdag 18 augustus 2016 (18.45 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 12

Dat de mannen van The Village Coffee & Music van muziek houden is evident. Dat ze opgegroeid zijn met punk is iets dat misschien niet iedereen weet. Enkele keren per jaar mogen ze die jeugdliefde weer even beleven door het presenteren van One Louder, een avond met stevige punkrockbands in EKKO. Op deze editie staan twee bands uit de States, Strung Out (complexe skatepunk, kan dat?) en het legendarische A Wilhelm Scream. De derde act is Antillectual, gewoon uit Nijmegen maar in het buitenland misschien wel bekender dan hier.
Let op 1: EKKO gaat al om 18.45 uur open, de eerste band begint om 19.15 uur.
Let op 2: er zijn nog maar een paar kaarten, en op het moment dat je dit leest misschien geen enkele meer.


Wie: Soulwax + Joost van Bellen
Wat: elektronisch, pop
Wanneer: vrijdag 19 augustus 2016 (19.30 uur zaal open, 21.00 uur begin)
Waar: TivoliVredenburg Pandora
Schade: € 21

De Utrechtse show van Soulwax is op het moment van schrijven van deze tips nog niet uitverkocht, hoe dan? Zit iedereen op Lowlands? Wat moeten we nog over de broertjes Dewaele (aka 2manydjs) vertellen? Misschien is het belangrijkste wel dat ze zich blijven vernieuwen. Dit jaar verzorgden ze de soundtrack van de film Belgica, waarvoor ze zich transformeerden in vijftien fictieve acts. Het motto van deze avond is 'Soulwax transient program for drums and machinery'. Verwacht nieuwe nummers, oude nummers en drie hard meppende drummers. Ook op het affiche: Joost van Bellen.

Update: inmiddels uitverkocht


Wie: Echo Movis + Boyle + Big Hare + Alcuna Wilds + Nairobi Golf Kid + meer
Wat: A Lazy Weekend XL
Wanneer: zaterdag 20 én zondag 21 augustus 2016 (vanaf 12.00 uur)
Waar: Berlijnplein, Utrecht
Schade: niks

Een beetje dommelen in het gras, met een biertje of een glas wijn en muziek van fijne bands. Wie wil dat nu niet? A Lazy Sunday Afternoon verzorgt dat concept al een aantal jaar gedurende de zomermaanden op verschillende locaties in Utrecht. Dit weekend is er een XL-editie op het relatief nieuwe Berlijnplein (op het dak van de A2).  Op 20 en 21 augustus verschijnt er een heus Labyrint op het plein. Je kunt dan op zoek naar de artiesten die zich in het doolhof verstopt hebben. En als je de acts niet kunt vinden, of alles meer vanaf een afstandje wilt beschouwen dan kun je gewoon in de uitkijktoren klimmen om de boel van van boven te bekijken. Het programma begint beide dagen om 12.00 uur en er zijn o.a optredens van Boyle, Echo Movis, Big Hare, Alcuna Wilds en Nairobi Golf Kid. Het blokkenschema vind je hier, de entree is gratis.


Wie: Good Charlotte + Waterparks + Big Jesus
Wat: poppunk
Wanneer: zondag 21 augustus 2016 (18.30 uur)
Waar: TivoliVredenburg Ronda
Schade: € 23

De Amerikaanse poppunkband Good Charlotte brak door met het album The Young And The Hopeless uit 2002, waarmee ze zich tussen genregenoten als Blink-182 en Sum 41 schaarden. Vanaf 2011 heeft de band een sabbatical ingelast maar sinds vorig jaar zijn ze weer actief. Nieuw album Youth Authority is net uit. Ga ook kijken bij supportacts Waterparks en Big Jesus. Die laatste band is een soort combi van Deftones, Smashing Pumpkins en My Bloody Valentine, maar dan anders. Debuutalbum Oneiric komt eind september uit en met single ‘SP’ geven ze al een prima visitekaartje af.